"Πόλεμος" για τη μεταφορά σκουπιδιών από την Τρίπολη στην Αττική

Τοπικοί φορείς ζητούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης

Εδώ και 40 ημέρες, οι δρόμοι της Τρίπολης έχουν γεμίσει από βουνά σκουπιδιών. Η σύμβαση που υπήρχε για να μεταφέρονται τα σκουπίδια στην χωματερή της Φυλής, έληξε το Δεκέμβριο και από τότε δεν υπάρχει χώρος για την έστω και προσωρινή εναπόθεση των σκουπιδιών. Ο ΧΥΤΑ που υπήρχε έκλεισε το 2013 καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ενώ μέχρι τώρα δεν έχει κατασκευαστεί καινούργιος.

Με την πόλη της Τρίπολης πνιγμένη στα σκουπίδια, ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στις αποκεντρωμένες διοικήσεις Αττικής και Πελοποννήσου με την περιφερειάρχη Αττικής.

Αιτία η απόφαση για την μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ της Φυλής, κάτι που βρίσκει αντίθετη τη Ρένα Δούρου.

«Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή.» σημείωσε η κυριά Δούρου.

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου τονίζεται ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και πιστεύουν ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Για το θέμα συνεδρίασε και η επιτροπή του ΕΣΔΝΑ ενώ τοπικοί φορείς ζητούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top