ΕΡΕΥΝΑ: ποιο μέσο χρησιμοποιούν περισσότερο οι Αθηναίοι;

ΔΕΙΤΕ αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τις τιμές

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησαν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, το λεωφορείο είναι πρώτο αστικό μέσο μεταφοράς στη χρήση γενικά αλλά και ως κύριο μέσο μετακίνησης των κατοίκων της Αττικής και ακολουθούν το ΙΧ αυτοκίνητο, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (γραμμή 1 - Ηλεκτρικός, 2 και 3).

Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα οι γυναίκες προτιμούν το λεωφορείο αντί του ΙΧ τους, ενώ οι άνδρες χρησιμοποιούν το ΙΧ πολύ συχνότερα από τις γυναίκες στις μετακινήσεις τους.

Οι βασικοί λόγοι που οι πολίτες χρησιμοποιούν αστικά μέσα μεταφοράς είναι:

για το 51% επειδή είναι οικονομικά (φθηνό εισιτήριο, οικονομικό μέσο, αξίζει τα λεφτά του)

για το 45% επειδή είναι κοντινή η πρόσβαση σε αυτά και ακολουθούν άλλοι λόγοι, όπως διευκόλυνση, ταχύτητα, ασφάλεια.

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, σε σχετική ανακοίνωση, η έρευνα καταγράφει ένα θετικό κλίμα και ότι οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο (εισιτήριο/μηνιαία κάρτα) φαίνεται ότι είχαν θετική επίδραση στην προσλαμβάνουσα εικόνα και την χρήση των μέσων.

«Οι επιβάτες θεωρούν ότι τα νέα κόμιστρα, αλλά και η αναδιοργάνωση του δικτύου των λεωφορείων για την καλύτερη διασύνδεσή τους με κομβικούς σταθμούς του μετρό θα αυξήσουν τη συνδυασμένη χρήση των μέσων μεταφοράς και τον αριθμό των μετεπιβιβάσεων» αναφέρουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών και προσθέτουν πως οι επιβάτες είναι ικανοποιημένοι με τη νέα τιμολογιακή πολιτική των μέσων μαζικής μεταφοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top