Θεσσαλονίκη: Εξέδιδαν «μαϊμού» διπλώματα οδήγησης και χρυσάφιζαν!

Ανάμεσά στους κατηγορούμενους και υπάλληλοι της διεύθυνσης συγκοινωνιών Ανατ. Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 80 «μαϊμού» διπλώματα οδήγησης εντοπίστηκαν μετά από έρευνα, τα οποία δόθηκαν στους υποψήφιους οδηγούς, χωρίς αυτοί να πάρουν μέρος στις εξετάσεις! Πολλοί εκ των υποψηφίων μάλιστα, ήταν αλλοδαποί, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, πλήρωσαν από 200 έως και 3.300 ευρώ για να τα αποκτήσουν.

Την υπόθεση με την έκδοση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης έφερε στο «φως» η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από έρευνα που προηγήθηκε σε διπλώματα τα οποία είχαν εκδοθεί τη διετία 2009-2010, από την διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε εν τέλει σε 85 κατηγορούμενους, ποινές φυλάκισης έως και έξι χρόνια. Τρεις από τους κατηγορούμενους, στους οποίους επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή, ήταν εκείνο το διάστημα, υπάλληλοι στην διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει τις ποινές τους σε εξαγοράσιμες, προς 5 ευρώ την ημέρα.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες, μεταξύ αυτών ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι σχολών οδήγησης, αλλά και υποψήφιοι οδηγοί, καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες έως 3 χρόνια, με 3ετή αναστολή.

Από τους κατηγορούμενους, το Πλημμελειοδικείο αθώωσε τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και δύο γιατροί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top