ΘΡΗΝΟΣ στον Πύργο: Νικημένος από τον καρκίνο «έφυγε» από την ζωή ο Χριστόφορος!

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία

ΘΡΗΝΟΣ στον Πύργο: Νικημένος από τον καρκίνο «έφυγε» από την ζωή ο Χριστόφορος!

​Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Πύργου από τον θάνατο του Χριστόφορου, ο οποίος έφυγε από την ζωή από καρκίνο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά το Επιτάλιο, ο τόπος καταγωγής του πατέρα του, όπου ζουν οι θείοι και τα ξαδέλφια του, ήταν πάντα το σημείο αναφοράς του. Κάθε Ιούνιο που έκλειναν τα σχολεία, πήγαινε στο χωριό, μαζί με τον αδελφό του.

Συντετριμμένοι είναι και οι φίλοι του, οι οποίοι δήλωσαν: «Εδώ μεγάλωσε τα καλοκαίρια, εδώ έκανε τις πρώτες του βουτιές του στη θάλασσα, εδώ στο χωριό, «έφαγε» τα γόνατά του παίζοντας ποδόσφαιρο στις αλάνες. Ήταν κολλημένος με τ�� μπάλα και κυρίως κολλημένος με την ΑΕΚ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη του αρρώστια, γι’ αυτήν η καρδιά του χτυπούσε δυνατά, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες, όταν πάλευε να κρατηθεί στη ζωή».

Η ζωντάνια του αστείρευτη, η αισιοδοξία του αξιοζήλευτη και ο αγώνας του να κρατηθεί στη ζωή, κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής.

Τόσο που είχε «ξεγελάσει» τους πάντες, που ήθελαν, πίστευαν και προσεύχονταν να βγει νικητής.

«Ζήσε τη ζωή σου χωρίς ποτέ ο φόβος του θανάτου να φωλιάσει στην καρδιά σου… Να αγαπάς τη ζωή σου… Να την τελειοποιείς… Κάνε όλα τα πράγματα στη ζωή σου όμορφα… Και όταν θα έρθει η ώρα να πεθάνεις, να μην είσαι σαν εκείνους που η καρδιά τους γεμίζει με φόβο, κλαίγοντας για λίγο ακόμη χρόνο προκειμένου να ζήσουν τη ζωή τους λίγο διαφορετικά. Να τραγουδήσεις το τραγούδι του θανάτου…» έγραψε σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στη σελίδα του στο «facebook».

Τον τελευταίο καιρό, τα πράγματα δυσκόλεψαν και ο καρκίνος έγινε πιο επιθετικός. Οι δυνάμεις του δεν του επέτρεπαν να δει την ΑΕΚ από τις κερκίδες αλλά, και πάλι, δεν έχασε αγώνα. Από την τηλεόραση, από το ίντερνετ, παρακολουθούσε κάθε παιχνίδι και κάθε φορά, η καρδιά του - όπως έγραψε στο facebook- χτυπούσε πιο δυνατά.

Τις τελευταίες ημέρες, η εισαγωγή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, κρίθηκε αναγκαία. Και τότε, ήταν που η καρδιά του, χτύπησε ακόμα πιο δυνατά. Πριν την έναρξη του αγώνα με τον ΑΟΤ Αλίμου στο γήπεδο της Καισαριανής δύο φίλαθλοι της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και κρατούσαν ένα πανό για τον Χριστόφορο. Ένα πανό που έγραφε «Ανίατη αρρώστια είναι μόνο η ΑΕΚ, Χριστόφορε κράτα γερά. R21» και στόχο είχε να του δώσει κουράγιο για να «κερδίσει» και να επιστρέψει μαζί με τα αδέρφια του στην «κιτρινόμαυρη» εξέδρα, εκεί που ήταν πάντα και το «μήνυμα» έφτασε στο δωμάτιο του.

Τελικά ο Χριστόφορος την Τρίτη άφησε την τελευταία του πνοή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top