ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο καιρού:θυελλώδεις άνεμοι θα πλήξουν την χώρα-Σημαντική επιδείνωση την Παρασκευή!

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά την πρόβλεψη

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο καιρού:θυελλώδεις άνεμοι θα πλήξουν την χώρα-Σημαντική επιδείνωση την Παρασκευή!

​Σήμερα Πέμπτη καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Αιγαίο, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται τοπικά στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα, με πιθανότητα επέκτασης στον Έβρο.

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες μικρότερης έντασης και διάρκειας θα εκδηλωθούν επίσης σε ηπειρωτικές περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα και από το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τέλος οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ οι θερμοκρασίες δε θα μεταβληθούν σημαντικά.

Στην Αττική βρέχει ήδη τοπικά σε πολλές περιοχές ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως προς τη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση του καιρού και σαρωτική ανεμοθύελλα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά από την Παρασκευή αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα οποία θα χαρακτηρίζονται από τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, τόσο στα πελάγη όσο και στα ηπειρωτικά.

Ένα τεράστιο βαρομετρικό χαμηλό θα σαρώσει ολόκληρη την Ευρώπη η οποία θα υποστεί για 10 με 12 μέρες μεγάλες καιρικές μεταβολές, με βροχές στα πεδινά, χιονοπτώσεις στις κεντρικές και βόρειες περιοχές κυρίως στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία.

Στις νοτιότερες περιοχές και στη Μεσόγειο περιμένουμε κυρίως ισχυρούς δυτικούς - νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτ��σουν τα 8 και τα 9 μποφόρ, αλλά στο Αιγαίο και το Ιόνιο τα 10 και τα 11 μποφόρ την Παρασκευή, το Σάββατο και λιγότερο την Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top