Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη-Πρώτη ανάρτηση: 28/1/2015, 23:56

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

​Βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο οι οποίες θα είναι ισχυρ��ς στην Κρήτη και κυρίως στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα, με τάσεις επέκτασης στη Θράκη, και άστατο καιρό με βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, όπου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη. Λίγες πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 10 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα, και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι με ίδιες εντάσεις, αλλά και εκεί θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με τάσεις ενίσχυσης.

Πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και παροδικές νεφώσεις την υπόλοιπη μέρα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ.

Νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες πρόσκιαρες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top