Συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί των αδικοχαμένων Ελλήνων πιλότων

Έλληνες εμπειρογνώμονες της πολεμικής αεροπορίας βρίσκονται στην Ισπανία

Συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί των αδικοχαμένων Ελλήνων πιλότων

Πλήρωσαν με τη ζωή τους την μεγάλη τους αγάπη για τα αεροπλάνα. Οι δυο σμηναγοί της Πολεμικής Αεροπορίας, Παναγιώτης Λάσκαρης και Αθανάσιος Ζάγκας, ήταν οι δυο Έλληνες χειριστές που έχασαν τη ζωή τους στο απίστευτο δυστύχημα που έγινε στο αεροδρόμιο της πόλης Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Στο χωριό του σμηναγού Ζάγκα, στο Στρούσι Ανδραβίδας, οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το μικρό παιδί που έβλεπαν να ζωγραφίζει αεροπλάνα και να είναι το όνειρο του να πετάξει, έχασε την ζωή του με τέτοιο τρόπο.

«Δεν ήταν απλώς μαθητής μου αλλά και συμμαθητής των παιδιών μου. Είμαι συγκλονισμένη ήταν πολύ αγαπητός στους συμμαθητές του. Από μικρός ήταν το όνειρο του να γίνει πιλότος» δήλωσε μια συγχωριανή του ενώ ένας συγχωριανός του ανέφερε «Μικρός ζωγράφιζε αεροπλάνα, ήταν το πάθος του. Έχουμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ.»

Σύμφωνα με πληροφορίες την σορό του σμηναγού θα παραλάβει ο αδερφός του που είναι και ο ίδιος αξιωματικός της Πολεμικής αεροπορίας και πήγε στην Ισπανία.

Το γαλλικό κοινοβούλιο θέλοντας να τιμήσει τους νεκρούς τους αεροπορικού δυστυχήματος κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν επίσης οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας και της Ιταλίας θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς στρατιωτικούς και να συμπαρασταθούν στους τραυματίες.

Στο μεταξύ τις επόμενες εβδομάδες η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι ήδη στην Ισπανία θα διερευνήσει τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

AYTOI είναι οι Έλληνες πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του F-16 στην Ισπανία

Ραχόι: Νεκροί οι δύο Έλληνες πιλότοι του F-16 που συνετρίβη στην Ισπανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top