AYTOI είναι οι Έλληνες πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του F-16 στην Ισπανία

Οι δύο σμηναγοί ήταν 31 και 35 χρόνων- ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10:26

AYTOI είναι οι Έλληνες πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του F-16 στην Ισπανία

​Στη δημοσιότητα βγήκαν τα ονόματα των δύο Ελλήνων πιλότων που έχασαν χθες τη ζωή τους, μετά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια άσκησης, στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στο νότιο τμήμα της Ισπανίας.

Πρόκειται για τον σμηναγό Παναγιώτη Λάσκαρη, 35 χρόνων, έγγαμο με ένα γιό και για τον σμηναγό Αθανάσιο Ζάγκα, 31 ετών, έγγαμο με ένα γιό και μια κόρη.

αρχείο λήψης (1).jpg
Παναγιώτης Λάσκαρης

αρχείο λήψης (2).jpg
Αθανάσιος Ζάγκας

Κλιμάκιο τεχνικών και ένα C-130 βρίσκεται στην αεροπορική βάση για να συνδράμει στην προσπάθεια πρόσβασης καθώς υπάρχουν τοξικά υλικά.

f16_syntribh8.jpg

Με εντολή του απερχόμενου Υπουργού Άμυνας, κ. Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το θάνατο των δύο Ελλήνων σμηναγών.

260115181218_8186.jpg
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε πως δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν.

«Φαίνεται ότι οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι Έλληνες υπήκοοι και (οι υπόλοιποι) οκτώ Γάλλοι», είχε δηλώσει χθες ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

αρχείο λήψης.jpg
Το ελληνικό διθέσιο F-16 μετείχε σε νατοϊκή άσκηση κι έπεσε κατά την απογείωσή του, στις 16:40, σε αεροπορική βάση στην επαρχία Αλμπαθέτε της κεντρικής Ισπανίας, όπου υπάρχει σχολή πιλότων του ΝΑΤΟ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το F16 έπεσε πάνω σε άλλα αεροσκάφη που ήταν στην πίστα, πιθανώς λόγω βλάβης στον κινητήρα και από τη συντριβή του προκλήθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά.

f16_syntribh7.jpg
Το πρώτο βίντεο που βλέπετε είναι ερασιτεχνικής λήψης, ελάχιστα λεπτά μετά τη συντριβή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top