Μικροπροβλήματα και… ευτράπελα στα εκλογικά τμήματα – Αυξάνεται η προσέλευση

Ψηφοδέλτια στη βροχή, "κλειστά λόγω χιονιού" και κενές κάλπες - Πρώτη ανάρτηση:25/1/2015 - 12.00

Μικροπροβλήματα και… ευτράπελα στα εκλογικά τμήματα – Αυξάνεται η προσέλευση
Κανονικά και ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε όλα τα τμήματα της χώρας, παρά τα όποια μικροπροβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Επικράτειας, δηλαδή σε 19.449 εκλογικά τμήματα, η ψηφοφορία έχει αρχίσει κανονικά και διεξάγεται ομαλά. Τα όποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρωινές ώρες, αντιμετωπίστηκαν και οφείλονται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες» εξήγησε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης.

Εκτός από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που δεν παρουσιάστηκαν σε κάποια εκλογικά τμήματα (φαινόμενο που παρουσιάστηκε σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, έστω και με δυσκολία), προβλήματα πρόσβασης σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αντιμετώπισαν λόγω της κακοκαιρίας πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ορεινές περιοχές της Θράκης, η ορεινή Ναυπακτία, τα Άγραφα Ευρυτανίας αλλά και η Αγία Ρουμέλη στα Σφακιά όπου επιστρατεύτηκε… Super Puma! Μέχρι και πριν από λίγη ώρα, πάντως, σε δύο κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, το Γρηγόρι και την Ελατόβρυση, παρέμεναν κλειστά τα εκλογικά τμήματα, αφού ήταν αδύνατη η πρόσβαση των δικαστικών αντιπροσώπων λόγω του χιονιού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο. Η λύση δόθηκε με εκχιονιστικά μηχανήματα και πλέον τα συγκεκριμένα τμήματα είναι ανοικτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εκλογικά τμήματα, η προσέλευση των ψηφοφόρων έχει αυξηθεί την τελευταία ώρα ωστόσο ακόμη είναι σχετικά μικρή. Σε κάθε περίπτωση ακόμη δεν μπορεί να εκτιμηθεί το ποσοστό της αποχής.

Σιλικόνη στα λουκέτα και... ψηφοδέλτια τη βροχή!

Πάντως, δεν λείπουν και τα ευτράπελα! Σε 9 με 10 εκλογικά κέντρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το βράδυ κάποιοι είχαν βάλει…. σιλικόνη στα λουκέτα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των αρχών και του… κόφτη!

Στην Πάτρα, από την άλλη, κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα να αφήσουν εκτεθειμένους τους σάκους με τα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα μετά τη βροχή που έριξε να γίνουν μούλια! Τα συνεργεία του δήμου έτρεχαν και δεν έφταναν τα ξημερώματα προκειμένου να αντικαταστήσουν τα ψηφοδέλτια και να ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία. Τέλος καλό, όλα καλά…

Ούτε ένας ψηφοφόρος στη Νίκαια μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι

Την ίδια ώρα, η δικαστική αντιπρόσωπος στο 316ο εκλογικό τμήμα της Νίκαιας ανέφερε -μιλώντας στο Mega- ότι από τους 712 εγγεγραμμένους δεν είχε [προσέλθει ούτε ένας μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι!

«Πρέπει περίπου το 65% των εγγεγραμμένων να έχουν φύγει από τη ζωή. Βλέπω κάτι ηλικίες “γεννημένοι το 1900, το 1903, το 1905”» δήλωσε η δικαστική αντιπρόσωπος Αφροδίτη Μακρή., η οποία τόνισε ότι δεν έχει γίνει εκκαθάριση της λίστας. Μάλιστα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, δήλωσε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει και η ίδια γιατί η ψήφος της μοιραία θα ήταν φανερή!

Ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης κάλεσε την κα Μακρή να αναφέρει το πρόβλημα στο υπουργείο, ενώ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι τόσα πολλά περιστατικά με θανόντες που υπάρχουν ακόμη σε λίστες έχουν συγκεντρωθεί σε ένα εκλογικό τμήμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top