Χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής η εκλογική διαδικασία - Μέτρια η προσέλευση

Κατά τις 21.00-21.30 η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος - Πρώτη ανάρτηση: 25/1/2015 - 07.12

Τις πόρτες τους για περίπου 10 εκ. ψηφοφόρους άνοιξαν στις 7 το πρωί χιλιάδες εκλογικά κέντρα ανά τη χώρα, με την διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά μέχρι στιγμής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός από ένα εκλογικό κέντρο στην Αγία Ρουμέλη στα Σφακιά στο οποίο δεν κατάφερε να φθάσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το πρόβλημα λύθηκε λίγο πριν τις 8 με τη βοήθεια ενός Super Puma που μετέφερε στο σημείο τον δικαστικό αντιπρό��ωπο.

Σε πολλά εκλογικά τμήματα, βέβαια, έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με μέλη της εφορευτικής επιτροπής που δεν έχουν δώσει το παρών, χωρίς ωστόσο αυτό να δημιουργεί πρακτικά προβλήματα στη λειτουργία των εκλογικών κέντρων.

Σε γενικές γραμμές, η προσέλευση κρίνεται ως μέτρια αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα καθώς ακόμη και πολλοί από τους λεγόμενους «πρωινούς» ψηφοφόρους πηγαίνουν μετά την εκκλησία για να ψηφίσουν.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν με την επίδειξη της ταυτότητας ή άλλου εγγράφου ταυτοποίησης (βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης), ενώ μπορούν να μάθουν ακόμη και την τελευταία στιγμή που ψηφίζουν είτε τηλεφωνώντας στον αριθμό 2131361500 μέχρι να ��λείσουν οι κάλπες είτε μπαίνοντας στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών (http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm).

Σημειώνεται ότι τα γραφεία ταυτοτήτων των Αστυνομικών Τμημάτων θα λειτουργήσουν σήμερα έως τις 19.00 για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκλογές, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης, είναι παγκόσμιο καθώς δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία και εκατοντάδες δημοσιογράφοι ��πό όλο ον κόσμο έχουν καταφθάσει στη χώρα μας για να καταγράψουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται κατά τις 21.00-21.30.

Δείτε ΕΔΩ τον αναλυτικό οδηγό του ψηφοφόρου...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top