H «ΛΙΤΣΑ» αποκωδικοποίησε συνομιλία που αφορούσε βόμβα στο σπίτι της!

Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων; -Τι προβλέπει ο νόμος;

H «ΛΙΤΣΑ» αποκωδικοποίησε συνομιλία που αφορούσε βόμβα στο σπίτι της!

Την αποκωδικοποίηση των συνθηματικών φράσεων που χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του συνομιλίες ο Παναγιώτης Βλαστός με συνεργούς του έκανε η Λίτσα Βλαστού. Μάλιστα οι αστυνομικοί την έβαλαν να ακούσει συνομιλία του βαρυποινίτη που αναφερόταν στην τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι της.

Η ξαδέλφη του βαρυποινίτη βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μετά τις αποκαλύψεις που έκανε για τη δράση της μαφίας των φυλακών και φέρεται να είναι ήδη σε ευρωπαϊκή χώρα. Στο ίδιο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και ο γιός της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αλλαγή των στοιχείων ταυτότητάς τους.

Ο ποινικολόγος Δημήτρης Μπόλης εξηγεί στο STAR τα μέτρα που προβλέπονται στο νόμο που ισχύει από το 2001, για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Τα μέτρα αυτά συνίστανται από τη φύλαξη των μαρτύρων από εξειδικευμένο προσωπικό της αστυνομίας μέχρι ακόμα και την αλλαγή στοιχείων ταυτότητας, ή τη μετεγκατάσταση σε άλλη χώρα» λέει χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος, κ. Δημήτρης Μπόλης.

Επίσης θα της δίνεται μηνιαίο εισόδημα αντίστοιχο με τον μισθό που έπα��ρνε πριν μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ή ίσως λίγο μεγαλύτερο. Όπως είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ο Παναγιώτης Βλαστός της έδινε 1.000 ευρώ το μήνα για τις υπηρεσίες της. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να καταθέσει στο δικαστήριο με τηλεδιάσκεψη.

«Η κατάθεση του μπορεί να γίνει όχι στο δικαστήριο αυτοπροσώπως, αλλά με ηλεκτρονικά μέσα, ηχητικά ή οπτικά ή ακόμη και μόνο ηχητικά. Είναι κάτι που προσομοιάζει αρκετά με τις αμερικάνικες αστυνομικές ταινίες που βλέπουμε»» πρόσθεσε ο κ. Μπόλης.
Αποκωδικοποίησε τη συνομιλία για τη βόμβα στο σπίτι της
Στην ασφάλεια οι αστυνομικοί έβαλαν τη Λίτσα να ακούσει μαγνητοφωνημένη συνομιλία του ξαδέλφου της. Η 45χρονη αποκωδικοποίησε στους αξιωματικούς τις συνθηματικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν ο Παναγιώτης Βλαστός και ο συνομιλητής του. Μάλιστα, τους είπε ότι το τηλεφώνημα αφορούσε στην τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι της, μετά την αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια με στόχο την ίδια και την οικογένειά της.

Τι λέει η «ΛΙΤΣΑ»
Στο σημείο αυτό λένε ότι θα στείλουν ζευγάρι στο «μπαρ». Εννοούν το σπίτι μου και διευκρινίζουν, «με τακτοποιημένο το λάθος που έγινε», δηλαδή όχι ξανά στο λάθος σπίτι. Έπειτα, που λέει «ας πάρουν τον άνθρωπο να τον πάνε σε άλλο σημείο να μιλήσουνε», εννοεί ο Παναγιώτης, ας βάλουν τη βόμβα σε όποιο σημείο νομίζουνε, αρκεί να μη γίνει λάθος στο σπίτι. Πιο μετά που λέει περίπου «πιο πολύ πρόβλημα έχει ο άλλος», εννοεί ότι αν πετάξουνε τη βόμβα το λογικό είναι να τρέξουν αυτοί που τη φυλάνε να κρυφτούν, παρά να τους κυνηγήσουν.

Αμφισβητεί την κατάθεση της Λίτσας ο σωφρονιστικός
Η κατάθεση της Λίτσας αμφισβητείται όπως είναι φυσικό από όλους σχεδόν τους κατηγορούμενους. Χαρακτηριστικά ο σωφρονιστικός που του αποδίδεται ο ρόλος του μεταφορέα μηνυμάτων υποστηρίζει ότι το συνεργείο του ήταν κλειστό εκείνο το χρονικό διάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top