Πως αντλούσε πληροφορίες ο Βλαστός από αστυνομικούς και σωφρονιστικούς

Τι καταγγέλλουν οι ίδιοι

​Νέες αποκαλύψεις έρχονται για το μεγαλύτερο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε μέσα από την φυλακή.

Οι τρεις βαρυποινίτες, Βλαστός, Στεφανάκος και Σκαφτούρος, είχαν ως πληροφοριοδότες και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδία τους περνά στην αντεπίθεση για τις καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους είχε στρατολογήσει ο Παναγιώτης Βλαστός, που λειτουργούσαν ως τα αυτιά και τα μάτια του βαρυποινίτη, προκειμένου να μαθαίνει πληροφορίες για τα θύματα εκβιασμού μέσα και έξω από την φυλακή.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η Λίτσα, ξαδέρφη του Παναγιώτη Βλαστού, ο βαρυποινίτης όσο διάστημα βρισκόταν στην VIP πτέρυγα των φυλακών Κ��ρυδαλλού, είχε γνωριστεί με έναν φυλακισμένο επιχειρηματία, ο οποίος παρέχοντάς του εκδούλευση, του έδινε πληροφορίες για τους έγκλειστους της πτέρυγας. Όταν όμως έγινε μεταγωγή στην κλειστή φυλακή Τρικάλων, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος ανέλαβε τον ρόλο του κομιστή πληροφοριών, προκειμένου να μην χάσει την επαφή του ο βαρυποινίτης μέσα από τον Κορυδαλλό.

Από την πλευρά τους οι σωφρονιστικοί, θέτουν ερωτήματα για το πώς οι αρχές εμπλέκουν υπαλλήλους στο κύκλωμα των εκβιαστών.

«Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που φέρονται να εμπλέκονται είναι πέντε από την Δικαστική φυλακή Κορυδαλλού και ένας από την κλειστή φυλακή Τρικάλων. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της Ανάκρισης θα μπορούμε να πούμε πολλά».

Όμως δεν είναι το μόνο περιστατικό. Η ξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον βαρυποινίτη σε επισκεπτήριο, παρουσία μάλιστα δυο σωφρονιστικών υπαλλήλων, που όπως λέει δεν έκαναν τίποτα για να την προστατέψουν.

ΠΗΓΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

«Δεν υπήρξε κανένας ξυλοδαρμός κατά το επισκεπτήριο που ανέφερε η κα Βλαστού. Δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι ήταν παρόντες καθόλη την διάρκεια. Το μόνο που διαπίστωσαν ήταν λεκτικός διαπληκτισμός, για τον οποίο φυσικά δεν ήταν δυνατόν να παρέμβουν σε προσωπικό ζήτημα».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όμως περνούν στην αντεπίθεση. Με επίσημο έγγραφό τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης καταγγέλλουν ότι η περιβόητη φυλακή Γ τύπου που δημιουρ��ήθηκε στον Δομοκό, έχει πολλές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να είναι φυλακή υψίστης ασφαλείας μόνο στα χαρτιά.

Όπως επισημαίνουν, δεν υπάρχει ούτε μηχάνημα εντοπισμού ναρκωτικών, ενώ από τις πέντε πτέρυγες, λειτουργούν μόνο οι δυο, με αποτέλεσμα ο Χριστόδουλος Ξηρός που μεταφέρθηκε πρόσφατα εκεί, να έχει καθημερινή επικοινωνία με τον τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη, ενώ από το 2011 είχαν προειδοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον "γάμο" μεταξύ τρομοκρατών και ποινικών, χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top