«Κοριοί» στα κόμματα; - Παρακολουθούν και το STAR;

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για υποκλοπές στα κινητά

«Κοριοί» στα κόμματα; - Παρακολουθούν και το STAR;

​Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, σύμφωνα με το οποίο καταγράφηκαν από ειδική συσκευή, ίχνη υποκλοπών και επεμβάσεων σε κινητά τηλέφωνα, σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία κομμάτων, καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Αυτό το κινητό τηλέφωνο υψηλής τεχνολογίας που βλέπετε στο βίντεο, ήταν αρκετό για να αποδειχθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ ότι υπάρχει πιθανότητα να παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες σε γραφεία κομμάτων και πολιτικών.

«Ανιχνεύθηκαν κάποια ίχνη, τα οποία σημαίνουν ότι έγιναν προσπάθειες υποκλοπών στις επικοινωνίες ή γινόντουσαν εκείνη τη στιγμή» είπε ο κ. Αθανάσαινας, διευθυντής της TETRA ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
Ο δημοσιογράφος του STAR, Βαγγέλης Γκούμας, μαζί με το συνεργείο του σταθμού, βρέθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις του STAR και δοκίμασε μαζί με τον γενικό διευθυντή της εισαγωγικής εταιρείας, το Cryptophone. Με έκπληξη είδαμε τον γενικό διευθυντή να υποστηρίζει ότι εντόπισε πολύ ύποπτα ίχνη πιθανής παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων!
«Αυτή τη στιγμή έχει ανιχνεύσει 60 γεγονότα, εκ των οποίων τα 7 είναι επικίνδυνα» εξηγεί ο διευθυντής της TETRA, βρισκόμενος έξω από το STAR.
Το τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε στα πλαίσια της έρευνας, κατέγραψε πολύ ύποπτα συμβάντα σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού και αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου, κοντά στο αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.
Το κινητό τηλέφωνο που δεν υποκλέπτεται έχει τον κωδικό Cryptophone 500, είναι γερμανικής εταιρείας κι έκανε καθημερινές μετρήσεις από τις 6 έως και τις 18 Ιανουαρίου σε περιοχές γύρω από υπουργεία. Σ’ αυτές εντοπίστηκαν 64 περιστατικά «υψηλής» διαβάθμισης, 78 «μέτριας» και 263 «χαμηλής».
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Καλούδης, θα ερευνήσει αν τελέστηκαν τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών κατ’ εξακολούθηση και παραβίασης προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση με σκοπό παράνομο περιουσιακό όφελος και βλάβη τρίτου.
Η ίδια ακριβώς συσκευή χρησιμοποιήθηκε κατά τις έρευνες της νορβηγικής εφημερίδας «Aftenposten», η οποία αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα την ύπαρξη σταθμών παρακολούθησης κινητών στο Όσλο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top