Ιταλοί μαφιόζοι "έφαγαν" λεφτά από τον Βλαστό- Μέρος από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου

«Εσένα σε σώζει η Αγία Παρασκευή» έλεγε στην πρόεδρο Εφετών

​Καθημερινά όλο και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα εκβιαστών, το οποίο ελέγχονταν μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και στο οποίο μπλέκονται, βαρυποινίτες, δικηγόροι αλλά και αστυνομικοί!

Σύμφωνα με την κατάθεση της ξαδέλφης του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της οργάνωσης, Παναγιώτη Βλαστού «Λίτσας», η οποία έχει μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μετά τις απειλές για τη ζωή της, λόγω των αποκαλύψεων που έκανε, μέρος από τα λύτρα της απα��ωγής Παναγόπουλου είχε δοθεί σε γέρο εφοπλιστή στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ίδια για να το κρύψουν!

Εκείνη έκρυψε τις 500.000€ σε βαζάκια μαρμελάδας τα οποία τοποθέτησε κάτω από τα πλακάκια του σπιτιού της.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο Βλαστός φέρεται να της είχε πει πως κάποια από αυτά τα λεφτά τα είχε στείλει για «ξέπλυμα» σε παραδικαστικό κύκλωμα στην Ιταλία. Λεφτά, τα οποία φαίνεται πως δεν ξαναείδε, αφού οι Ιταλοί τον έπιασαν κορόιδο και του τα «έφαγαν».

Τι κατέθεσε η πρόεδρος των Εφετών

«Εσένα σε σώζει η Αγία Παρασκευή» προειδοποιούσε ο Παναγιώτης Βλαστός την πρόεδρο Εφετών κυρία Παρασκευή Καλαϊτζή όταν εκείνη ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε.

«Επαγγελματικά έχω ασχοληθεί με την εκδίκαση σοβαρών υποθέσεων μεγάλης δημοσιότητας. Η τελευταία ήταν αυτή του οργανωμένου εγκλήματος. Αναφέρομαι στο συνδικάτο του εγκλήματος, που ήταν στη δίκη με τους 20 κατηγορούμενους που έγινε στη φυλακές Κορυδαλλού. Ανάμεσά σε αυτούς ήταν και ο Παν. Βλαστός, Βασίλειος Στεφανάκος, Γεώργιος Τρομπούκης, Ιωάννης Σκαφτούρος, Ασπόστολος Πετράκης και άλλοι γνωστοί κακοποιοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Στη δίκη αυτή προήδρευσα, εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση και επεβλήθησαν βαρύτατες ποινές. Μάλιστα, σε μια από τ��ς συνεδριάσεις, εντός της αιθούσης, ο Βλαστός Παναγιώτης όταν απαγγείλαμε την απόφαση, με απείλησε ευθέως λέγοντας μου «Εσάς η Αγία Παρασκευή σας ζώσει». Μου το είπε δυο φορές γιατί είχε την πεπλανημένη πεποίθηση ότι μένω στην Αγία Παρασκευή και μάλιστα σε σημείο της περιοχής αυτής καλά φυλασσόμενο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top