Σχεδιαγράμματα των φυλακών είχε το κύκλωμα των εκβιαστών

Έκαναν ότι ήθελαν στις φυλακές οι Παναγιώτης Βλαστός, Γιάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος

Σχεδιαγράμματα των φυλακών είχε το κύκλωμα των εκβιαστών

​Σχεδιαγράμματα φυλακών, αλλά και κατόψεις διαμερισμάτων, που δεν φαίνεται να έχουν ταυτοποιηθεί, είναι μερικά μόνο από τα έγγραφα που έχει κατασχέσει η αστυνομία και περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το αποκαλούμενο κύκλωμα μπράβων - εκβιαστών.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την αστυνομία, προκύπτει ότι στην οικία της κατηγορούμενης Καρπούζου, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκαν έγγραφα και σημειώσεις. Σύμφωνα με την κατάθεση της κατηγορούμενης τα έγγραφα αυτά περιλαμβάνονταν σε φάκελο που της είχε δώσει η Ευαγγ. Βλαστού, με το σκεπτικό ότι ο Π. Βλαστός θα έστελνε κάποιον να τα παραλάβει.

Κατ' εντολή Βλαστού, η ίδια τα αντέγραψε, παρέδωσε τα αντεγραμμένα σε άγνωστο άτομο, ενώ κράτησε τα πρωτότυπα στο σπίτι της τα οποία δεν κατέστρεψε ποτέ. Ανάμεσα στα επίμαχα έγγραφα, είναι σχέδια φυλακών, αλλά και κατόψεις σπιτιών και διαμερισμάτων, τα οποία όμως από τη δικογραφία δεν ξεκαθαρίζεται σε ποιους ανήκουν.

sxed2.jpg
Οι τρεις βαρυποινίτες, Παναγιώτης Βλαστός, Γιάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος, που συγκροτούσαν τον σκληρό πυρήνα της συμμορίας, προστατευμένοι μέσα στις φυλακές δρούσαν με μαφιόζικες πρακτικές, έχοντας στη διάθεσή τους βαρύ οπλισμό και ποσότητες εκρηκτικών.

Μόνον η ξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού, που φοβούμενη για τη ζωή της αποκάλυψε στις διωκτικές αρχές κρίσιμα στοιχεία για τη δράση της συμμορίας, κάνει λόγο για 70 κιλά ζελατοδυναμίτιδας και 20 με 25 πιστόλια και Καλάσνικοφ που είχε η ίδια για τις ανάγκες της οργάνωσης.

Η συγγενής του Βλαστού ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύαζε τους μεγάλη ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους άλλα μέλη της συμμορίας τοποθετούσαν σε σπίτια στόχων.

sxed1.jpg

Στις φυλακές Κορυδαλλού οι τρεις βαρυποινίτες είχαν ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν. Κινούνταν με άνεση από πτέρυγα σε πτέρυγα, είχαν επισκεπτήρια στα κελιά τους, όποτε ή��ελαν, ακόμη και ερωτικές συνευρέσεις με συντρόφους τους, ενώ, άλλοτε με την απειλή και άλλοτε με την εξαγορά, σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους επέτρεπαν επικοινωνίες και συμπεριφορές έξω από κάθε κανόνα κράτησης – ο Παναγιώτης Βλαστός κυκλοφορούσε με προσοχή μέσα στον Κορυδαλλό και πολλές κάμερες δεν τον κατέγραφαν γιατί ήταν γυρισμένες αλλού!

Η φήμη τους ανάγκαζε πολλά από τα θύματά τους να υποκύψουν στις απειλές τους. Ο φόβος και ο τρόμος για τις συνέπειες όσων είχαν στοχοποιηθεί ήταν τέτοιος, που πολλοί αισθάνονταν απροστάτευτοι ακόμη και μέσα στις φυλακές, όπως ο Γ. Σμπώκος, που τον περασμένο Αύγουστο έστειλε επιστολή για προστασία στον ίδιο τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για την δράση των 3 βαρυποινιτών μέσα από την φυλακή-Η απολογία της «Λίτσας»

Αποκλειστικά στο STAR: μιλά η σύζυγος του απότακτου αστυνομικού!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top