ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για την δράση των 3 βαρυποινιτών μέσα από την φυλακή-Η απολογία της «Λίτσας»

Προσέγγιζαν φυλακισμένους επιχειρηματίες για να αντλούν πληροφορίες και να προχωρούν σε εκβιασμούς

​Νέες αποκαλύψεις έρχονται στην δημοσιότητα για τη δράση των τριών βαρυποινιτών μέσα στις φυλακές.

Όπως θα δείτε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του STAR, προσέγγιζαν φυλακισμένους επιχειρηματίες προκειμένου να αντλούν πληροφορίες και να προχωρούν σε εκβιασμούς εκτός φυλακής.

Το STAR αποκαλύπτει ότι ο πρώτος που δέχθηκε το στενό μαρκάρισμα των νονών της φυλακής ήταν ένας επιχειρηματίας που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της Siemens.

Στις 20 Μαΐου του 2009, την VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού περνά ο Πρόδρομος Μαυρίδης, δεξί χέρι του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ:

"ΝΟΝΟΣ": Εδώ είσαι ασφαλής, μην σε νοιάζει τίποτα, δεν σε πειράζει κανείς. Πώς περνάς;

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Καλά….

"ΝΟΝΟΣ": ......στην Εκάλη δεν μένεις;

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Γιατί;

"ΝΟΝΟΣ": Για να είσαι εσύ καλά εδώ, και η ο��κογένειά σου έξω, θέλω 1 εκ. ευρώ.

Ο Μαυρίδης αντίθετα, τους πρότεινε να τους δώσει 10.000 ευρώ. Τα «αφεντικά» των φυλακών Κορυδαλλού, τον άφησαν χωρίς να τον ενοχλήσουν.

Επιχειρηματίες, πολιτικοί και μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου, για να έχουν την εύνοια του Παναγιώτη Βλαστού, του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Στεφανάκου, γίνονται τα αυτιά και τα μάτια τους μέσα και έξω από την φυλακή.

Γνωστός παράγοντας του ποδοσφαίρου, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στην VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εμφανίζεται να δίνει πληροφορίες στους τρεις βαρυποινίτες για το ποιόν ιδιοκτήτη ομάδας ποδοσφαίρου, που βρέθηκε προφυλακισμένος στην ίδια πτέρυγα.

Στην VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται και ένας επιχειρηματ��ας, πρώην μάνατζερ μεγάλης εταιρείας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει την οικονομική κατάσταση όλων των φυλακισμένων επιχειρηματιών της Στ' πτέρυγας. Δίνει πληροφορίες σε έναν από τους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης και για έγκλειστους, αλλά και εκτός φυλακής , που γίνονται στόχοι εκβιασμού.

Στην ίδια πτέρυγα και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός φαίνεται πως δίνει πληροφορίες στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, για την οικονομική κατάσταση πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όμως οι παραλείψεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν έχουν τέλος.

Επέτρεπαν στον Παναγιώτη Βλαστό να δέχεται επισκέψεις των συντρόφων ��ου στο κελί του. Είχε δε το προνόμιο να παρακολουθεί και συνδρομητική τηλεόραση, μια πολυτέλεια, που ελάχιστοι είχαν στον Κορυδαλλό.

H απολογία της ξαδέλφης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα καταγγέλλει η ξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού Ευαγγελία (γνωστή ως Λίτσα) για την οποία φέρεται να είχε εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου, και μάλιστα για σήμερα 19 Ιανουαρίου.

Η ξαδέλφη του Βλαστού φέρεται να είπε στην απολογία της ότι «τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου τα φυλάει ένας γέρος εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη», ενώ πρόσθεσε «από εκεί ξέρω ότι ορισμένα τα κατέβασε ο Δημ. Σκαφτούρος γιατί εκτός ότι μου τα έδωσε ο ίδιος, μου το είχε πει και ο Βλαστός ότι αυτός θα τα φέρει. Το 1.250.000 από τα "μαύρα" ο Βλαστός θα τα έδινε για να αγοράσει ένα πλοίο και αλλά τόσα θα έδινε ο Σκαφτούρος και θα παίρνανε κέρδος 35.000 ή 70.000 ευρώ ο καθένας το μήνα».

Σε άλλο σημείο, η Ευαγγελία Βλαστού αναφέρει πως ο Βλαστός είχε επαφές με μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, όταν προσπάθησε να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όσον αφορά στην απαγωγή Μυλωνά, η ξαδέλφη του Βλαστού δήλωσε:

«Ο Βλαστός μου είχε αναφέρει ότι κρατούσε τις 500.000 ευρώ του Χριστόφορου Λασιθιωτάκη που ήταν από την απαγωγή του Μυλωνά και ότι τα χρήματα αυτά τα είχε κρύψει ο πατέρας του που πέθανε το 2011».

Σχολιάζοντας την πλούσια δράση του ξαδέλφου της, τόνισε πως «από τη μια το παίζου�� ιδεολόγοι και αλληλοϋποστηρίζονται ακόμα και με τρομοκράτες και βγάζουν προς τα έξω μία εικόνα προς τον κόσμο ότι τους κυνηγάει το σύστημα και από την άλλη να τα κονομάνε και να περνάνε μέσα στη φυλακή μια χαρά με όλες τις ανέσεις που μπορούν να έχουν εκτός της ελευθερίας τους και άλλοι κρατούμενοι που υποφέρουν πραγματικά να είναι σε δεύτερη μοίρα... Σε μια συζήτηση με το Βλαστό τον ρώτησα αν ο Ξηρός που την κοπάνησε είναι ρουφιάνος και μου απάντησε "Μπα, άσε να λένε, να δεις τι έχει να γίνει". Πως είναι δυνατόν να είναι ιδεολόγοι, να βρίζουν πολιτικούς και επιχειρηματιίες που φυλακίστηκαν για κατάχρηση χρήματος και από την άλλη να τα παίρνουν εκβιαστικά και να βάζουν βόμβες στις οικογένειες τους».

Ακόμα, η «Λίτσα» αναφέρθηκε στη σχέση της ίδιας με τον βαρυποινίτη.

«Από τον Μάιο του 2011 ο Π. Βλαστός άρχισε να μου δίνει 600 ευρώ σαν «μισθό» για τις υπηρεσίες που του προσέφερα και από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2014 μου το αύξησε σε 1000 ευρώ το μήνα. Όταν ο Βλαστός χώρισε από τη σύντροφό του, μου έδωσε μεταξύ άλλων και ένα κινητό τηλέφωνο με καταχωρημένες ως επαφές πολλά νούμερα με παρατσούκλια. Όταν πήγαινα επισκεπτήριο στο Βλαστό μου έλεγε ποιά νούμερα με τα παρατσούκλια να παίρνω τηλέφωνο ή να στέλνω sms και πότε να πάω σε αυτούς και να παίρνω κάποια χρήματα. Συνήθως κάθε τέλος του μήνα γινόταν αυτό.
Δύο από αυτά τα άτομα έδιναν τα λεφτά, επειδή τα χρώσταγαν στο Βλαστό, τους τα είχε δανείσει, επειδή δεν είχαν λεφτά μέσα στην κρίση και δεν είχαν σχέση με μπραβιλίκια. Αυτά τα λεφτά τα κρατούσα στο σπίτι μου και όταν συναντιόμασταν στη φυλακή ή μιλάγαμε στο τηλέφωνο, τον ενημέρωνα και του έδινα λεπτομερή αναφορά. Κράταγα και χειρόγραφες σημειώσεις και νομίζω ότι απ΄ όλες τις σημειώσεις έχω κρατήσει ένα τετράδιο σπίτι μου το οποίο και θα σας φέρω. Ο Βλαστός θέλει να σκοτώσει όχι μόνο εμένα, αλλά και τη μάνα μου, τον αδελφό μου και τον σύζυγο μου. Μετά από αυτό που έκανε σήμερα (σ.σ. είναι ημέρα όπου βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός δίπλα στο σπίτι της) καταλαβαίνω ότι δεν έχει κανένα ενδοιασμό να σκοτώσει κανέναν άλλο», επεσήμανε.

«Τον Μάρτη του 2012 πήρα 500.000 ευρώ από τον πατέρα του Γ. Σκαφτούρου. Είπα στο Βλαστό ότι θα τα θάψω κάτω από τα πλακάκια του σπιτιού μου, όπως και έκανα. Στα τέλη του 2012 με Ιανουάριο 2013 ο Βλαστός μου είπε να πάρω άλλα λεφτά και να τα θάψω στο ίδιο σημείο. πήγα μόνη μου στο σπίτι που έμενε η μητέρα του Γ. Σκαφτούρου και μου έδωσε μία σακούλα κρεάτων με 1,1 εκατ. ευρώ. Τα έθαψα και αυτά στο ίδιο μέρος.
Το καλοκαίρι του 2014 ο Βλαστός μου είπε ότι ετοιμάζει "μεγάλη δουλειά". Θα αγόραζε καράβι και ότι θα χρειαστεί τα χαμένα χρήματα. Του είπα να με ειδοποιήσει νωρίτερα για να τα ξεθάψω. Τα ξέθαψα και τα έβγαλα από τα πλαστικά βιδωτά μπολ που τα είχα βάλει, για να μην πάθουν τίποτα.

Η δικηγόρος ήρθε στο σπίτι μου με μηχάνημα για να τα μετρήσουμε. Τα μετρήσαμε 2 φορές και τα βρήκαμε λιγότερα, ήταν 1,250 εκατ. ευρώ. Έσκαψα πάλι κάτω από το πάτωμα του σαλονιού, βγάζοντας τα πλακάκια αλλά και πάλι δεν τα βρήκα. Τρομοκρατήθηκα τόσο πολύ επειδή ξέρω ότι ο Βλαστός είναι αδίστακτος και ικανός να με σκοτώσει. Ο Βλαστός μου έλεγε να πάρω δάνειο ή να πουλήσω ότι περιουσιακό στοιχείο έχω για να τον ξεπληρώσω.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως χάθηκαν τα λεφτά αυτά. Μάλλον τα πέταξα μαζί με τις σακούλες και τα μπολ. Δεν υπήρχε περίπτωση να φάω λεφτά του Βλαστού γιατί ήξερα ότι μετά δεν θα ζούσα για πολύ.
Από το ταμείο του Βλαστού έδινα χρήματα μεταξύ άλλων σε άγνωστα άτομα, τους οποίους τους συναντούσα συνήθως στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης».

Σοβαρές ήταν οι απειλές που δεχόταν και η ίδια η ξαδέλφη του

Σε συνάντηση της Λίτσας με τον Π. Βλαστό αφού έμαθε αυτός ότι έχουν χαθεί 250.000 ευρώ από το 1,5 εκ ευρώ που της είχε δώσει να κρύψει, ανάφερε:

«Με το που με είδε ο Π. Βλαστός, μου είπε: "Λοιπόν Λίτσα, είδες τί έγινε; Για να μην σας τινάξω όλους στον αέρα πες μου που είναι τα λεφτά".

"Τί λες ρε Παναγιώτη είσαι σοβαρός;" απάντησα και τότε μου είπε ότι όλη η οικογένειά μου είναι για ξεκλήρισμα και θα τους καθαρίσει όλους και με ξαναρώτησε για τα λεφτά. Του είπε ότι έχουν πεταχτεί και δεν τα έχω. Πετάχτηκε όρθιος και μου είπε: "Τί λες μωρή, μη σε θάψω ζωντανή;" και με έπιασε με το ένα του χέρι από το κεφάλι, σαν κεφαλοκλείδωμα, και μου έριξε δυο μπουνιές στο αριστερό ζυγωματικό. Άρχισα να φωνάζω για βοήθεια στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αλλά αυτοί αν και ήταν πολύ κοντά, έκαναν ότι δεν έβλεπαν. Άρχισα να ουρλιάζω και να κλαίω. Εξοργίστηκα πάρα πολύ με αυτούς τους σωφρονιστικού��, γιατί σκέφτηκα ότι και να έβαζε δύο άτομα να με βιάσουν για να με εκδικηθεί, αυτοί δεν θα έκαναν τίποτα. Με όσα λεφτά και να λαδώνονται, δεν είναι δυνατόν να μην τον σταματάνε. Όταν έφυγα ζήτησα από τους σωφρονιστικούς τα ονόματα τους και ο ένας μου απάντησε: "ποιά ονόματα; Είναι κρατούμενος, δεν μπορούμε να του κάνουμε τίποτα".»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top