Ελεύθεροι με όρους οι έξι πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του «κυκλώματος νονών»

Μετά τις απολογίες τους

​Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην Ανακρίτρια Διαφθοράς οι πρώτοι έξι από τους 15 συλληφθέντες για τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διοικούνταν από τους βαρυποινίτες Παναγιώτη Βλαστό, Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλλαν την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου στην πρώην σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε π��σό 332.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η Ιωάννα Χήρα σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε: «Με τον Π. Βλαστό έχουμε χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή».

Για τις 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονται από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του Π. Βλαστού.

Τι είπαν οι γονείς του Γ. Σκαφτούρου

Δυο γέροντες που είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά δηλώνουν οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου στην απολογία τους για τις κατηγορίες της επίταξης σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος και εκρήξεις.

Ο Νίκος Σκαφτούρος υποστηρίζει: «Αρνούμαι τις κατηγορίες ως αβάσιμες δεδομένου ότι καμία σχέση δεν έχω τόσο εγώ όσο και η 70χρονη σύντροφός μου με την υπόθεση. Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας από τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή είναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακές.
Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας Γιάννη Σκαφτούρου που να προέρχονται από παράνομες πράξεις. Είμαστ�� δυο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα δυο παιδιά που τα παντρέψουμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top