Διαβάστε στο STAR.GR: Άρωμα γυναίκας στο κύκλωμα εκβιαστών - Η «Λίτσα» και… οι άλλες!

Οι ερωτικές περιπέτειες του Βλαστού, οι ζήλιες & οι απειλές

Έντονο άρωμα γυναίκας είχε η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία και η οποία έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο κύκλωμα νονών της νύχτας και εκβιαστών που έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα.

Όπως σας έχουμε αναφέρει στο star.gr, η εγκληματική οργάνωση είχε δομή και συνωμοτικούς κανόνες που τα μέλη της τηρούσαν πιστά και «τυφλά» και εκτελούσε συμβόλαια θανάτου και επιθέσεις με εκρηκτικά, με τις εντολές να δίνονται δια ζώσης από την ηγετική τριάδα που ήταν έγκλειστη στην φυλακή (Βλαστός, Σκαφτούρος και Στεφανάκος), είτε προφορικά είτε γραπτά (σε επισκεπτήρια ή στα δικαστήρια).

Ο ρόλος της «Λίτσας» και η ερωμένη-μυστήριο

Η «Λίτσα» φέρεται να είναι συγγενικό πρόσωπο του Παναγιώτη Βλαστού που άρχισε να έχει κοινωνικές επαφές μαζί του το 2011.

Τον επισκεπτόταν στα καταστήματα Κράτησης Τρικάλων και Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν και παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις της δίκης για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, όπου ήταν κατηγορούμενος ο Παναγιώτης Βλαστός. Του πήγαινε ρούχα και του αγόραζε περιοδικά και φάρμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βλαστός της έδινε «μισθό», μέσω μιας άλλης γυναίκας, της «Πένυς», η οποία εκτός από μέλος της οργάνωσης ήταν και ερωμένη του Παναγιώτη Βλαστού. Μάλιστα, η «Πένυ» δεν «χώνευε» τη «Λίτσα» καθώς πίστευε ότι ήθελε να της φάει τη θέση και να γίνει αυτή δεξί χέρι του βαρυποινίτη και εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης!

Όταν ο Βλαστός χώρισε με την «Πένυ», η «Λίτσα» ανέλαβε να πάρει από αυτήν και να «φυλάξει» ένα σημαντικό ποσό, ενώ γενικώς άρχισε να κρατάει ποσά στο σπίτι της για λογαριασμό του Βλαστού, μεταξύ των οποίων και τμήμα από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό ήταν πολύ μεγάλο και το είχε κρύψει κάτω από τα πλακάκια του σαλονιού της.

Η «Λίτσα» έγινε τόσο έμπιστη του Βλαστού που όχι μόνο ήξερε για τα εκρηκτικά που φυλούσε ο βαρυποινίτης αλλά και κατασκεύαζε για λογαριασμό του αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η νεαρή δικηγόρος-ερωμένη και το… «μπαμ» με τη «Λίτσα»

Ο Παναγιώτης Βλαστός εμπιστευόταν απόλυτα και ένα άλλο πρόσωπο: Μια νεαρή δ��κηγόρο, την Α.Α., με την οποία μάλιστα είχε και ερωτικές επαφές σε πολλά από τα επισκεπτήρια που η νεαρή πραγματοποιούσε στις φυλακές.

Ο βαρυποινίτης εμπιστευόταν τη νεαρή δικηγόρο και για τη φύλαξη χρημάτων, κάτι που η «Λίτσα» έμαθε το 2014, όταν ο Βλαστός της είπε ότι ετοίμαζε «μεγάλη δουλειά με καράβι» (το καράβι που ήθελε να αγοράσει για τη μεταφορά ναρκωτικών) και ότι θα έπρεπε να δώσει στην Α.Α. τα λεφτά που φυλούσε για τον ίδιο στο σπίτι της (σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για 1,5 εκ. ευρώ).

Η συνάντηση των δύο γυναικών έγινε αλλά -όπως ενημέρωσε η Α.Α. τον Παναγιώτη Βλαστό- έλειπαν 250.000 ευρώ από το ποσό. Ο Βλαστός έξαλλος άρχισε να επικοινωνεί τηλεφωνικά με την «Λίτσα», την οποία και απειλούσε να σκοτώσει αν δεν έδινε και το υπόλοιπο ποσό.

Την ανάγκασε να πουλήσει το αυτοκίνητο της και την πίεζε να κάνει το ίδιο και για το σπίτι της. Τελικά, του έδωσε 20.000 ευρώ σε άτομο της εμπιστοσύνης του, με τον Βλαστό να της λέει ότι από τα υπόλοιπα 230.000, της χαρίζει τις 100.000 ευρώ για τις υπηρεσίες της σε αυτόν όλα αυτά τα χρόνια και να την προειδοποίεί να βρει άμεσα 130.000 ευρώ για να τα δώσει στην Α.Α.. «Αν δεν βρεις τα λεφτά θα σας τινάξω όλους στον αέρα» φέρεται να της έλεγε.

Μετά το «μπαμ»... η βόμβα

Η «Λίτσα» του είπε ότι έχει κάνει αίτηση για δάνειο προκειμένου να τον ξεπληρώσει, ωστόσο λίγο μετά ο Βλαστός έμαθε ότι η πρώην έμπιστή του, του έλεγε ψέματα. Την απείλησε ευθέως ότι θα την σκοτώσει.

Όπερ και εγένετο, καθώς σύμφωνα με την κατάθεση της «Λίτσας», κατόπιν εντολής του Βλαστού τοποθετήθηκε η βόμβα (που δεν εξερράγη) στην οικία της την Πρωτοχρονιά.

Λίγες ημέρες μετά, ο Βλαστός την κάλεσε στο τηλέφωνο και η «Λίτσα» τον επισκέφθηκε στις φυλακές. Εκεί την προειδοποίησε για ακόμη μία φορά να βρει τα χρήματα αλλιώς θα τινάξει όλη την οικογένειά της στον αέρα. Η ίδια, του απάντησε ότι δεν τα έχει, ο Βλαστός εκνευρίστηκε και την χτύπησε δύο φορές, με την ίδια να καλεί σε βοήθεια.

Ο Βλαστός αποφάσισε ότι έπρεπε να «τελειώσει» το θέμα με τη «Λίτσα» και λίγες ημέρες πριν την εξάρθρωση της οργάνωσης, επικοινώνησε με άγνωστο άτομο και του ζήτησε να δολοφονήσει το ��ρώην δεξί του χέρι. Το συμβόλαιο θα το εκτελούσαν την 19η Ιανουαρίου...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top