Συνδέονται με Βέλγους τζιχαντιστές οι συλληφθέντες στο Παγκράτι; Τι λένε οι Αρχές!

Δηλώσεις από την βελγική εισαγγελία μετά τα στοιχεία που έλαβε

Συνδέονται με Βέλγους τζιχαντιστές οι συλληφθέντες στο Παγκράτι; Τι λένε οι Αρχές!

​Οι συλλήψεις που έγιναν το Σάββατο στην Αθήνα δεν έχουν καμία σχέση με τις έρευνες για τον τζιχαντιστικό πυρήνα που εξαρθρώθηκε λίγο πριν διαπράξει επιθέσεις, ανακοίνωσαν οι βελγικές Αρχές.

«Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσώπων αυτών και της έρευνας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ, σχολιάζοντας τις τέσσερις συλλήψεις, ενώ πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. είχαν δηλώσει πως η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει στείλει γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, είχε αποσταλεί στην Ελλάδα και την Τουρκία σήμα μέσω CIA και Interpol για παρουσία τζιχαντιστών που συνδέονται με τον πυρήνα του Βελγίου.

Στόχος της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί πού βρίσκεται ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ένας 27χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής, που φέρεται ως επικεφαλής του τζιχαντιστικού πυρήνα και τα τέσσερα άτομα από το Παγκράτι ταίριαζαν στο σήμα που είχε εκδοθεί. Σύμφωνα με πολλά βελγικά ΜΜΕ, διοικούσε, χρηματοδοτούσε και επικοινωνούσε με το δίκτυό του από την Ελλάδα ή την Τουρκία, κάτι που ο κ. Φαν Ντερ Σιπτ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top