Στον ανακριτή σήμερα οι συνεργάτες του Ξηρού!

Βαριές κατηγορίες για τον απότακτο αστυνομικό και τον αλλοδαπό

Στον ανακριτή σήμερα οι συνεργάτες του Ξηρού!

Εξηγήσεις στον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, θα δώσουν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, την Παρασκευή, ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός και ο 27χρονος αλλοδαπός ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα, καθώς δήλωσαν ανέτοιμοι.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, της διακεκριμένης οπλοκατοχής πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, της πλαστογραφίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο απότακτος αστυνομικός ζήτησε βεβαίωση από τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να αποδείξει πως δεν κρατήθηκε ποτέ στην ίδια πτέρυγα με τον Χριστόδουλο Ξηρό ή με κρατούμενους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο 27χρονος Αλβανός υπήκοος αποδέχεται μόνο την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, υποστηρίζοντας ότι γνώρισε τον αρχιτρομοκράτη στη φυλακή και, όταν εκείνος δραπέτευσε, νοίκιασε εκ μέρους του το διαμέρισμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top