Ενοχή για τις μίζες στους TOR-M1 προτείνει η Εισαγγελέας

«Καταπέλτης» για τους πέντε κατηγορούμενους

Ενοχή για τις μίζες στους TOR-M1 προτείνει η Εισαγγελέας

​«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται», τόνισε η εισαγγελέας και πρότεινε την ενοχή και των πέντε κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση με τις μίζες από την προμήθεια των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων TOR - M1.

Στο εδώλιο κάθονται ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γιος του Μιχάλης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Κράτους Αναστάσιος Σοφός, η σύζυγος του Μαρία, καθώς και ο Φουάντ Αλ Ζαγιάτ (ο οποίος εκπροσωπείται νομικά). Η εισαγγελική λειτουργός διαφοροποιήθηκε μόνο στην περίπτωση του Μιχάλη Μιχαηλίδη, τονίζοντας ότι προτείνει την ενοχή του αποκλειστικά ως προς το υλικό της δικογραφίας που σχετίζεται με την off shore εταιρεία «Beaston», για την οποία, όπως σημείωσε, δεν έχει βρεθεί ποιος είναι ο δικαιούχος της.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας επικαλέστηκε την κατάθεση του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαου Ζήγρα, βάσει της οποίας ουσιαστικά εμπλέκονται πατέρας και υιός Μιχαηλίδης, παρ’ ότι αμφότεροι τη διαψεύδουν. «Δεν μπόρεσα να αντιληφθώ για ποιο λόγο ο Ζήγρας ενέπλεξε τους δυο τους σε αυτή την ιστορία, αν όντως δεν είχαν κάποια ανάμειξη. Γιατί να έχει τέτοιο μένος με τους συγκεκριμένους;» διερωτήθηκε, χαρακτηρίζοντας «ανθρώπινο» το γ��γονός ότι ο Ζήγρας «έδωσε» τους συνεργούς του για να επιτύχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Στην αναδρομή που επιχείρησε ως προς την επιλογή των TOR - M1, η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο που επηρέασε καθοριστικά την απόφαση για την προμήθεια, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος, καθώς δεν πληρούσε τις τεθείσες προδιαγραφές της εποχής.

Θυμίζουμε πως οι πέντε βαρύνονται με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ο Φουάντ Αλ Ζαγιάτ φέρει επιπλέον την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας και ο Αναστάσιος Σοφός αυτή της παθητικής δωροδοκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top