Κορυφαίο βαρυποινίτη «φωτογραφίζουν» οι δύο συλλήψεις συνεργών του Χ. Ξηρού

Τι λέει ο δικηγόρος του στο Star

Κορυφαίο βαρυποινίτη «φωτογραφίζουν» οι δύο συλλήψεις συνεργών του Χ. Ξηρού

​Τις διασυνδέσεις του 54χρονου απότακτου αστυνομικού, που συνελήφθη καθώς κατηγορείται ότι ήταν συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, με συγκεκριμένο βαρυποινίτη ερευνούν οι αστυνομικοί.

O βαρυποινίτης πολλές φορές σε συνέντευξη του είχε δηλώσει φίλος του αρχιτρομοκράτη και των Πυρήνων της Φωτιάς.
«Είναι φίλος μου και εύχομαι να είναι γερός και να ζήσει πολλά χρόνια. Και επειδή είναι μακρόβιοι αυτοί οι Ικαριώτες, πιστεύω ότι θα μας θάψει όλους.» είχε δηλώσει στο Έθνος.

Στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερθεί και στους κατηγορουμένους για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς.

«Είναι φίλοι μου. Είναι αυτοί που χαίρομαι να κουβεντιάζω και να κάνω παρέα στα σοκάκια της φυλακής. Όταν αναφέρομαι στα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, εννοώ τα οκτώ - εννέα άτομα που γνωρίζω και έχω ζήσει μαζί τους.» είχε προσθέσει.

Ο δικηγόρος του βαρυποινίτη όμως, κ. Καπερνάρος, υποστήριξε στο Star ότι ο πελάτης του σε λίγο καιρό θα αποφυλακιστεί και δεν υπήρχε κανένας λόγος να έχει εμπλοκή με αυτή την υπόθεση ούτε ήθελε να αποδράσει από τις φυλακές, καθώς σε λίγο καιρό θα αποφυλακισθεί.

«Ο οιοσδήποτε θεωρεί τον άλλον φίλο, είναι μια κατάσταση ενοχής; Από πότε ενοχοποιείται η φιλία; Τα συναισθήματα από πότε ενοχοποιούνται; Η κοινωνία της φυλακής είναι μια ��ιαφορετική κοινωνία από ότι είναι η έξω κοινωνία. Εκεί υπάρχουν αυτοπροσδιορισμοί και υπάρχουν διάφορα μέτρα τα οποία αυτοπροστατεύουν αυτή την κοινωνία. Έχουν τις σχέσεις τους, έχουν τις φίλιες τους…» σημείωσε ο κ. Καπερνάρος.

Ο 54χρονος θεωρείται από την αστυνομία δεξί χέρι του βαρυποινίτη. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι τη βραδιά της προγραμματισμένης επίθεσης βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Όχι όμως στην Α πτέρυγα, όπου κρατούνταν οι Πυρήνες αλλά στη ΣΤ.

Οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Όπως αποκαλύπτει το Star ο χάρτης που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου, οδηγούσε σε μια περιοχή όπου ο διαβόητος κακοποιός γνώριζε σαν την παλάμη του. To εν λόγω σχεδιάγραμμα καταλήγει στην περιοχή Άνω Δάσος Χαϊδαρίου. Στην γύρω περιοχή σύμφωνα με κατοίκους ζούσε και δρούσε ο γνωστός βαρυποινίτης.

Ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης έχει κατηγορηθεί για δεκάδες αδικήματα. Κυρίως για εμπλοκή του σε υποθέσεις με νονούς της νύχτας και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Μάλιστα ενώ τον καταζητούσε η αστυνομία το 2006 είχε καταφέρει να βγάλει πλαστή ταυτότητα στο αστυνομικό τμήμα της Πετρούπολης. Θεωρείται ιδιαίτερα μορφωμένο και καταρτισμένο άτομο, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει τη ζωή του στην παρανομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ποιος ήταν ο καθοριστικός ρόλος του συνεργού του Ξηρού, «Θεοχάρη»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η στιγμή της σύλληψης των δύο συνεργατών του Ξηρού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top