Στο εδώλιο ο Ιωάννης Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία που διέπραξε με τους χειρισμούς του

Στο εδώλιο ο Ιωάννης Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

​Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία που διέπραξε με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το συμβούλιο εφετών με το 44/2015 βούλευμα του παραπέμπει σε δίκη τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή, στο σύνολο της, την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Μανώλη Δράκου παραπέμποντας τον Ιωάννη Διώτη μόνο για το κακούργημα της απιστίας και απαλλάσσοντας τον από το αδίκημα της καταστροφής εγγράφου από υπάλληλο με σκοπό τον πορισμό αθέμιτου οφέλους ή βλάβης τρίτου κατά του ελληνικού δημοσίου.

Με το ίδιο βούλευμα αίρονται οι κατηγορίες σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη καθώς οι δικαστές αποδέχονται ότι ο προκάτοχος του Ιωάννη Διώτη στο ΣΔΟΕ δεν έλαβε ποτέ ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε εντολή να διενεργήσει έλεγχο. Αντιθέτως, για τον πρώην εισαγγελέα, το συμβούλιο δέχεται ότι δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν άνω των 2000 ονομάτων Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.

Οι δικαστές απορρίπτουν τον ισχυρισμό του Ιωάννη Διώτη ότι η επίμαχη λίστα αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top