Με -10 … ξύπνησε η Τρίπολη και με -14 η Ήπειρος

Χιόνια και στις Κυκλάδες

Με -10 … ξύπνησε η Τρίπολη και με -14 η Ήπειρος

​Μπορεί να επικρατεί ηλιοφάνεια από το πρωί στην Τρίπολη, όμως οι θερμοκρασίες είναι πολύ κάτω από το μηδέν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Εθνικό ��στεροσκοπείο αναφέρει στα στοιχεία του ότι στις 8.20 το πρωί η θερμοκρασία ήταν στους -10, ενώ στις 7.56 το θερμόμετρο έδειχνε -10.7!

xionia2 (1).jpg

Σε πολλά σπίτια, οι βρύσες έχουν παγώσει και δεν βγάζουν νερό, ενώ σε πολλά σημεία στους δρόμους το χιόνι που είχε μείνει έχει γίνει «γυαλί» και είναι πολύ επικίνδυνο…

Επίσης, παγωμένα είναι και τα αυτοκίνητα σε ορισμένα από τα οποία μάλιστα δυσκολεύονταν να ανοίξουν μέχρι και οι πόρτες που είχαν «κοκαλώσει» από τον βραδινό πάγο!

Δεν είναι βέβαια μόνο η Τρίπολη που έχει τσουχτερό κρύο. Το πρωί στη Βυτίνα η θερμοκρασία ήταν -13, στη Στεμνίτσα -7 και στη Μεγαλόπολη -6!

55fe167d5558540a6b68818e3bb7cb9e_XL.jpg

Στην κατάψυξη και η Ήπειρος, στους -14 το θερμόμετρο

Πολικές θερμοκρασίες όμως επικράτησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Με πολύ κρύο ξύπνησαν και στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων ,με το θερμόμετρο να πέφτει στους -10. Ίδια θερμοκρασία και στα Γιάννενα ,στους -8 στο Κεράσοβο Ιωαννίνων

Στις υπόλοιπες περιοχές αναλυτικά οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν:

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΑΡΤΑΣ -6°C
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ -5°C
ΠΛΗΚΑΤΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -9°C
ΤΡΙΣΤΕΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -7°C
ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -10°C
ΔΩΔΩΝΗ -7°C
ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -10°C

Στα λευκά ντύθηκε και η Νάξος. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να παίξουν με το χιόνι και να απαθανατίσουν τους χιονισμένους οικισμούς και τους επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους.

Δεν έλειψαν και τα προβλήματα, όμως η Πυροσβεστική που ήταν επί ποδός έσπευσε σε κάθε περίπτωση για βοήθεια. Για σήμερα, Τετάρτη, προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας. Εξασθένιση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα παραμείνουν στα 5-7 μποφόρ.

Χιόνια έπεσαν και στη Σύρο.

Στα λευκά ντύθηκε για δεύτερη φορά μέσα στη δεκαετία και η Σαντορίνη. Ο τσουχτερός βοριάς, είχε αρχίσει από τη νύχτα, αλλά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης χιόνισε στο νήσο.

Στα ψηλότερα μέρη του νησιού, οι χιονονιφάδες, έπεφταν αδιάκοπα και κάμποση ώρα μετά, οι πλαγιές του προφήτη Ηλία, καλύφθηκαν με χιόνι.

6a8053c5417f3ddf221fafaeeef3f563_L.jpg

αρχείο λήψης (1).jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κατάψυξη η χώρα-ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε παγοδρόμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ τα χιόνια στην Αττική: ΔΕΙΤΕ μέχρι πότε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top