ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι «Πυρήνες» έκαναν και πρόβες απόδρασης από τον Κορυδαλλό

Μπαράζ επιθέσεων ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι «Πυρήνες» έκαναν και πρόβες απόδρασης από τον Κορυδαλλό

​Οι περίπου 100 βόμβες, που βρέθηκαν στη δεύτερη γιάφκα του «Μανώλη» της «17 Νοέμβρη» στο Λουτράκι, οδηγεί την Αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός ετοίμαζε μια σειρά από επιθέσεις, μετά την απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, σε περίπτωση το σχέδιο «Γοργοπόταμος» ολοκληρωνόταν με επιτυχία, τις βόμβες θα παραλάμβαναν οι δραπέτες των «Πυρήνων», οι οποίοι θα τις χρησιμοποιούσαν για βομβιστικές ενέργειες στην περιοχή της Αττικής.

Την ίδια στιγμή, κρατούμενος της Α Πτέρυγας αποκάλυψε ότι οι «Πυρήνες», σε κάθε προαυλισμό πήγαιναν σε συγκεκριμένο σημείο του προαυλίου και μιλούσαν συνωμοτικά μεταξύ τους, ενώ ένας ακόμη συμπληρώνει ότι τους έβλεπε κατά καιρούς να μετρούν βήματα ανάμεσα σε αποστάσεις, να εξετάζουν τον εξωτερικό τοίχο της φυλακής και να «μελετούν» το συρματόπλεγμα που καλύπτει το προαύλιο.

Επιπλέον σύμφωνα με τους συγκρατούμενούς τους, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, τα «μωρά της τρομοκρατίας» είχαν κυριαρχήσει στην Α' πτέρυγα και «έκαναν ό,τι ήθελαν». Κάτι που άλλωστε είχε φανεί και από το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που είχαν πραγματοποιήσει μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό -ο οποίος κρατείτο σε άλλη πτέρυγα- πριν από την απόδρασή του, αλλά και από τις συχνές «βόλτες» τους σε άλλα σημεία της φυλακής, όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων.

«Ακόμη και μετά τον ντόρο από το περιβόητο "ρεβεγιόν" με τον Ξηρό, και πρόσφατα, τα "πυρηνάκια" έκαναν συχνά ραντεβού με γνωστούς ποινικούς από άλλες πτέρυγες, την εύνοια των οποίων απολάμβαναν σε όλα τα επίπεδα», περιγράφει με νόημα άλλος κρατούμενος.

Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν οδηγηθεί τα δύο αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο Λουτράκι. Το λευκό βαν είχε κλαπεί από περιοχή της Αθήνας και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σαν αυτοκίνητο-βόμβα για το γκρέμισμα μάντρας στις φυλακές Κορυδαλλού. Εξω από το σπίτι ��ρέθηκε επίσης ένα μαύρο τζιπ, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε κλαπεί από την Αγία Βαρβάρα.

Παράλληλα οι αρχές αναζητούν την Αγγελική Σ, συνεργάτιδα του Ξηρού και κόρη του πρώην Π.Σ αλλά και τον «Γιώργο» που αναφέρεται και στα χαρτιά που βρέθηκαν στο κρησφύγετο-γιάφκα στην Ανάβυσσο.

Οι αστυνομικοί, ερευνούν προσεκτικά τις γιάφκες που έχουν βρεθεί, επιδιώκουν για να φτάσουν στην ταυτότητα και των υπολοίπων που θα συμμετείχαν στο χτύπημα του Κορυδαλλού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πατέρας Αγγελικής: «Έχω να την δω 2 μήνες.Να μην φοβάται,να παραδοθεί και θα είμαστε δίπλα της»

Η Αγγελική του Ξηρού κόρη πρώην αντιδημάρχου του Αιγίου; Οι επισκέψεις της στους Πυρήνες

ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ την Αγγελική σε βίντεο να ψωνίζει: Έρευνα της Αστυνομίας σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top