Τα 3 σενάρια για το εντυπωσιακό τρομοκρατικό «χτύπημα» που ετοίμαζε ο Ξηρός στις φυλακές

Με σκοπό να απελευθερώσει μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

​Το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, με στόχο τις φυλακές Κορυδαλλού. Σκοπός του ήταν να απελευθερώσει τα καταδικασμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Πώς θα δρούσε ο Μανώλης της 17Ν;

Σενάριο πρώτο: Εξουδετέρωση εξωτερικών φρουρών

Περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλού υπάρχουν τα φυλάκια. Ο τρομοκράτης έχοντας στο οπλοστάσιό του Καλάσνικοφ με διόπτρες λέιζερ αλλά και ρουκέτες, θα εξουδετέρωνε τους σκοπούς.

Το πρώτο χτύπημα θα γινόταν στα εξωτερικά φυλάκια όπου μόνο εκεί υπάρχουν οπλισμένοι φρουροί και σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν διαθέτουν όλα αλεξίσφαιρα τζάμια.

Σενάριο δεύτερο: Τρύπα στους τοίχους της φυλακής

Σύμφωνα με την αστυνομία θα χρησιμοποιούσε ένα βαν γεμάτο εκρηκτικά. Με αυτό θα έριχνε τους τοίχους των φυλακών και με υποστήριξη από μέσα, θα έφτανε στην πτέρυγα Α΄όπου κρατούνται πολλά μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

«Θα έβαζαν σε ένα φορτηγάκι ��α τσιμέντα με την άμμο και την εκρηκτική ύλη και δίπλα θα έβαζαν και θα έκαναν μια πυροδότηση, οπότε θα είχαν σίγουρα δυνατά αποτελέσματα, καθώς θα είχαν μια μεγάλη δυνατότητα για να γκρεμίσουν ένα τοίχο», είπε στο Star, ο πρώην διοικητής του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, Γιώργος Μπολίκας.

Αυτό θα σήμαινε πολλούς νεκρούς καθώς η περιοχή γύρω από τις φυλακές είναι πυκνοκατοικημένη και το κυριότερο υπάρχουν πολλά σχολεία.

Από την λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη το βαν με το μεταλλικό βαρελάκι με τσιμέντο στο εσωτερικό του, υλικό για να κατευθύνει το φονικό ωστικό κύμα και την αμονιοδυναμίτιδα, θα κατευθυνόταν προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην Διονυσίου Σολωμού δεν επιτρέπεται η στάθμευση για κανένα όχημα. Υπάρχει μάλιστα και ειδική φρουρά της αστυνομίας όπου διώχνει κάθε όχημα που θα σταματήσει εδώ.

Σενάριο τρίτο: Το βαν με τα εκρηκτικά στο νοσοκομείο των φυλακών

Ο Ξηρός γνώριζε καλά ότι από την οδό Νικηφορίδη που βρίσκεται η είσοδος του νοσοκομείου των φυλακών που επικοινωνεί με τις έξι πτέρυγες, θα μπορούσε να παρκάρει το φορτηγάκι. Είναι ο δρόμος όπου βρίσκεται και το δημαρχείο Κορυδαλλού και δεν θα κινούσε υποψίες. Η εκρηκτική ύλη ήταν ικανή να γκρεμίσει και τους δυο τοίχους των φυλακών.

Χτύπημα που θυμίζει κινηματογραφική ταινία του Χόλυγουντ, με ανυπολόγιστους όμως νεκρούς, εφόσον το πραγματοποιούσε. Από χθες πάντως που αποκαλύφθηκε το σχέδιο του τρομοκρατικού χτυπήματος, �� διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού ανακάλεσε όλες τις άδειες των υπαλλήλων, με το σωφρονιστικό κατάστημα να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Παράλληλα,το χτύπημα του τρομοκράτη επιβεβαίωσαν και οι «Πυρήνες της Φωτιάς», οι οποίοι εξέδωσαν μια προκήρυξη, στην οποία αναφέρουν ότι το σχέδιο του «άξιζε την προσπάθεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top