«Κάηκε όλο μου το πρόσωπο. Μετά από 25 επεμβάσεις κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και έπαθα σοκ»

Μαθήματα ζωής δίνει η 18χρονη Βικτώρια-ΔΕΙΤΕ τη συγκλονιστική της μαρτυρία

«Κάηκε όλο μου το πρόσωπο. Μετά από 25 επεμβάσεις κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και έπαθα σοκ»

​Συγκλονιστική είναι η ιστορία της 18χρονης σήμερα Βικτώριας, η οποία όταν ήταν μόλις 14 ετών, κάηκε σε όλο της το πρόσωπο.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το σπίτι στο οποίο έμενε με την οικογένειά της, τυλίχτηκε στις φλόγες, έπειτα από δυσλειτουργία του θερμοστάτη του θερμοσυσσωρευτή.

Την ζωή της έσωσε ο πατριός της, γιατί η μητέρα της «εκείνη τη στιγμή ήταν χαμένη. Δεν την αναγνώριζες. Το βλέμμα της ήταν κενό» θυμάται η 18χρονη Βικτώρια.

Οι πρώτες στιγμές ήταν εφιαλτικές, αφού την ναρκώνανε συνεχώς για να μην νιώθει πόνο, καθώς τα εγκαύματα άγγιξαν το 60%.

«Έκανα μπάνιο και ένιωθα πολύ βρώμικη. Πίστευα ότι αν τρίψω τα σημάδια, θα φύγουν» λέει η Βικτώρια που θυμάται με κάθε λεπτομέρεια το μοιραίο εκείνο βράδυ:

«Οι πρώτες μου επεμβάσεις ήταν για να κλείσουν τις πληγές. Έπαιρναν δέρμα από το πόδι μου, και το έβαζαν σε διάφορα σημεία. Ουσιαστική πλαστική στο πρόσωπο μου, δεν έχω κάνει. Περίμενε ο γιατρός να ενηλικιωθώ και να γίνει ανάπλαση του δέρματός μου, γιατί ήμουν μικρή όταν συνέβη το ατύχημα».

Μέχρι σήμερα, η Βικτώρια έχει κάνει 25 επεμβάσεις, και αναμένεται να κάνει πολλές περισσότερες.

Όταν κοιτάχτηκε για πρώτη φορά στον καθρέφτη, έπαθε σοκ.

Δίπλα της, ήταν από την πρώτη στιγμή η μητέρα της:

«Η μαμά μου ήταν η ψυχοθεραπεύτρια μου. Εκείνη με πίεζε να βγαίνω έξω. Το 2014 ξεκίνησα λίγο περισσότερο να βγαίνω. Φοβόμουν πως θα είναι να βρεθώ στο ίδιο περιβάλλον με άτομα της ηλικίας μου. Οι φίλες μου, μου στάθηκαν πάρα πολύ».

Παρά τον πόνο, την αγωνία και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον, και όνειρό της είναι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο:

«Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Αν δεν είχε γίνει όλο αυτό, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα, δεν θα είχα γνωρίσει όλο αυτόν τον κόσμο. Είμαι ευγνώμων για πολλά πράγματα».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top