Τον περίφημο «Γιώργο» αναζητά μετά τη σύλληψη Ξηρού η αστυνομία

Η αντιτρομοκρατική κάνει φύλλο και φτερό τη μονοκατοικία για αποτυπώματα

Τον περίφημο «Γιώργο» αναζητά μετά τη σύλληψη Ξηρού η αστυνομία

​Τρεις άνδρες, ανάμεσά τους και ο…. «περίφημος» Γιώργος , που θα κρατούσε σύμφωνα με τις σημειώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού, το Καλάσνικοφ με τη διπλή γεμιστήρα κατά την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, αναζητά πλέον η αντιτρομοκρατική.

Οι άνδρες της σήμανσης παραμένουν στην μονοκατοικία της Αναβύσσου και συνεχίζουν τις έρευνες, αναζητώντας γενετικό υλικό και αποτυπώματα για να φτάσουν στους συνεργούς του «Μανώλη» της 17Ν.

Όπως έγραψε και το star.gr, ο Χριστόδουλος Ξηρός ετοίμαζε ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί χωρίς συνεργούς.

Στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι υποστηριζόταν από μια ομάδα, τουλάχιστον έξι ατόμων, τα οποία είχαν αναλάβει την προστασία του, τις μετακινήσεις, την τροφοδοσία του, αλλά αποτελούσαν και την ομάδα κρούσης του.

Μάρτυρες κάνουν λόγο για δύο γυναίκες που μπαινόβγαιναν στο σπίτι, αλλά και για τρεις νεαρούς που τους έβλεπαν πολύ συχνά να φτάνουν στο κρησφύγετο του Ξηρού, φορώντας καπέλα και κρατώντας σακίδια.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στις γυναίκες που κινούνταν μαζί με τον Ξηρό, οι μάρτυρες κάνουν λόγο για μια ξανθιά και μια μελαχρινή, η μία από τις οποίες είναι γνωστή στην αντιτρομοκρατική από την πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση της μονοκατοικίας.

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το άτομο τα στοιχεία του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί στην πλαστή ταυτότητα, δεν έχει δηλώσει απώλεια, κάτι που σημαίνει ότι οι τρομοκράτες κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία, χωρίς να κλέψουν την ταυτότητα.

Η ίδια η κάτοχος της αστυνομικής ταυτότητας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι την ταυτότητα την κρατά στα χέρια της και ότι έχει δώσει τα στοιχεία της σε εφορίες, τράπεζες και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από όπου πιθανόν να έκλεψαν τα στοιχεία οι τρομοκράτες.

Πάντως, στην αντιτρομοκρατική έχουν πληροφορίες για τη μυστηριώδη γυναίκα που μίσθωσε την μονοκατοικία και τονίζουν ότι στο παρελθόν είχε στενή σχέση με τον αρχιτρομοκράτη της 17Ν.

Η γυναίκα αυτή είχε νοικιάσει τη μονοκατοικία της Αναβύσσου τον περασμένο Ιούνιο, είναι μετρίου αναστήματος, περίπου 40 ετών και συνοδευόταν από έναν νεαρό άνδρα.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής την αναζήτησαν στο σπίτι της σε περιοχή κοντά στον Πειραιά, αλλά ή ίδια έχει εξαφανιστεί.

Μάρτυρες κάνουν επίσης αναφορά και για μια ξανθιά γυναίκα, μετρίου αναστήματος, που συνήθως είχε μαζί της ένα ανήλικο παιδάκι.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και σε περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ από τη βαλλιστική έρευνα που ολοκληρώθηκε στο πιστόλι που είχε πάνω του ο Ξηρός, αποδεικνύεται ότι το όπλο είναι καθαρό.

Διαβάστε επίσης:

Σχεδίαζαν να τινάξουν στον αέρα την μάντρα των φυλακών και να εισβάλλουν με καλάσνικοφ

Ξηρός σε Εισαγγελείς:«Εσείς πρέπει να απολογηθείτε»-Πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα

Τις φυλακές Κορυδαλλού θα χτυπούσε o Ξηρός-Η πλαστή ταυτότητα γυναίκας-μυστήριο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top