Ολόκληρο οπλοστάστιο είχε το κρησφύγετο του Ξηρού-Eτοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

Πως τον συνέλαβαν με στημένο τροχαίο

​Στην περιοχή Αγιασμόθι σε ένα μικρό στενό, 3 χλμ από το κέντρο της Αναβύσσου και 5 χλμ από την παραλιακή, ήταν το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στο οποίο έμενε εδώ και περίπου 2-3 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε εδώ και δύο μήνες επικεντρώσει τις έρευνές της στην περιοχή της Αναβύσσου ενώ τις τελευταίες 2 ημέρες είχε εντοπίσει τον Ξηρό και τον παρακολουθούσε.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του αρχιτρομοκράτη μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αλλά και μετά από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών. Όπως τονίστηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και από την Αστυνομία δεν υπήρξε πληροφοριοδότης, όπως κυκλοφόρησε σαν φήμη το απόγευμα του Σαββάτου.

Χρονικό σύλληψης

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η αστυνομία έστησε ένα ολόκληρο σχέδιο για να συλλάβει τον «Μανώλη» της 17Ν.
Σκηνοθέτησε τροχαίο. Συγκεκριμένα, ενώ ο τρομοκράτης επέστρεφε στην μονοκατοικία με το ποδήλατό του και ετοιμαζόταν να μπει στο σπίτι, ένας αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που τον παρακολουθούσε, έπεσε από την μηχανή πάνω στην οποία ήταν. Τότε ο Ξηρός τον πλησίασε για τον βοηθήσει. Έτσι ο αστυνομικός είχε άμεση επαφή με τον τρομοκράτη, βεβαιώθηκε ότι είναι αυτός και στην συνέχεια τον συνέλαβε με την βοήθεια άλλων συνα��έλφων που «παραμόνευαν».

Να σημειωθεί ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάνω του όπλο με σφαίρα στη θαλάμη, το οποίο θα σταλεί για εξέταση, καθώς και ένα γεμιστήρα με 13 σφαίρες. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης δεν προέβαλε καμιά αντίσταση και είπε σύμφωνα με πληροφορίες «Παιδιά ο Χριστόδουλος Ξηρός είμαι».

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία είναι εμφανώς αλλαγμένος στην προσπαθειά του να μην τον αναγνωρί��ουν. Έχει αφήσει τα μαλλιά του μακριά, κάνοντάς τα ξανθά ενώ έχει και μούσια. Επίσης είναι εμφανώς αδυνατισμένος.

03012015ksiros2.jpg

αρχείο λήψης.jpg

Βρέθηκε βαρύς οπλισμός στην μονοκατοικία

Οι έρευνες που γίνονται στο σπίτι που κρυβόταν ο Ξηρός, είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν μέχρι στιγμής 7 καλάσνικοφ, ένα κομμάτι αντιαρματικού RPG, γεμιστήρες, σφαίρες και ένα βαρέλι με εκρηκτικά. Αυτά μεταφέρονται στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής.

Τα όπλα θα εξεταστούν αρχικά για να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί στα χτυπήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΟΛΑ στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη, αλλά και εναντίον της Ισραηλινής Πρεσβείας.

Ακόμη, στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν σακιά με τσιμέντο και άμμο, που θυμίζουν πρακτικές... 17 Νοέμβρη, όταν αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνταν σε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, προκειμένου να "καθοδηγηθεί" το ωστικό κύμα στο στόχο.

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί βέβαιο πως ο Ξηρός ετοίμαζε κάποιο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

αρχείο λήψης (1).jpg

αρχείο λήψης (2).jpg

αρχείο λήψης (3).jpg
Στην μονοκατοικία για έρευνα και το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών

Εκτός από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που κάνει έρευνα, μέσα στη μονοκατοικία ήταν και μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών υλών πιθανότατα γιατί υπήρχε φόβος ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, ίσως έχει παγιδεύσει με εκρηκτικά κάποια σημεία του σπιτιού.

Τον έψαχναν σε Λουτράκι, Αίγιο και Βόρειο Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι η Αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες ότι εκτός από την περιοχή της Αναβύσσου, ο Ξηρός μπορεί να βρισκόταν σε Λουτράκι, Αίγιο ή Βόρειο Ελλάδα. Έρευνες λοιπόν γίνονταν και στις περιοχές αυτές. Οι έρευνες μάλιστα συνεχίζονται για εντοπιστούν άτομα που τυχόν μπορεί να τον βοήθησαν.

Ο συλληφθείς «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη έχει οδηγηθεί στο 12ο όρ��φο της ΓΑΔΑ για να ανακριθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού

«Δεν πιστεύουμε ότι ο Ξηρός δεν ετοίμαζε χτύπημα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top