Για ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ κατηγορεί ο Ιταλός εισαγγελέας τις ελληνικές αρχές

ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ στο κουφάρι του Norman Atlantic

Για ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ κατηγορεί ο Ιταλός εισαγγελέας τις ελληνικές αρχές

​Ελληνοϊταλικός πόλεμος ξέσπασε στο κουφάρι του Norman Atlantic, με τις ιταλικές αρχές να ρίχνουν τώρα το μπαλάκι των ευθυνών στην ελληνική πλευρά.

Έτσι μετά από την κατάθεση του Ιταλού πλοιάρχου, στην οποία κατηγορεί τις ελληνικές αρχές για ολιγωρία, και ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση, Έτο Ρικαρντινάλι, κάνει λόγο για αργοπορία, αποδίδοντας το αλαλούμ με τις λίστες των επιβατών στο ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ιταλός εισαγγελέας είπε ότι ανακτήθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι νεκροί στο χώρο στάθμευσης του πλοίου και κατηγόρησε την Ελλάδα για το απίστευτο μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί με τον πραγματικό αριθμό των επιβαινόντων του Norman Atlantic.

«Ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων θα μπορέσει να επισημοποιηθεί, όταν η Ελλάδα αποφασίσει να μας δώσει μια αξιόπιστη λίστα επιβατών», είπε ο κ. Ρικαρντινάλι, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς».

Το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας απάντησε στις κατηγορίες των ιταλικών αρχών με στοιχεία, δημοσιεύοντας το λεπτομερές ιστορικό των αρχικών ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο μοιραίο πλοίο «Norman Atlantic», μέχρι και τη χρονική στιγμή που κατέστη εφικτή η επικοινωνία για πρώτη φορά με τον πλοίαρχο του πλοίου.

Από το ιστορικό αυτό αποδεικνύεται πως το Κέντρο Συντονισμού κατάφερε να επικοινωνήσει με το πλοίο μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς και μάλιστα όχι με τον πλοίαρχο, αλλά με έναν πανικόβλητο επιβάτη, ο οποίος κάλεσε την διεθνή γραμμή κλήσης και ενημέρωσε ότι το πλοίο καίγεται.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Norman Atlantic, όπου κλιμάκια του ιταλικού λιμενικού ��αι της πυροσβεστικής, καθώς και πραγματογνώμονες ξεκίνησαν ήδη τις έρευνες.

Το πλοίο συνεχίζει να καίγεται ακόμα και σήμερα, με καπνούς να βγαίνουν από τα παράθυρα του πλοίου, ενώ πυροσβέστες φόρεσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και επιχείρησαν να φτάσουν στο γκαράζ, όπου υπάρχουν φόβοι πως έχουν εγκλωβιστεί πολλοί επιβάτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top