Συγκλονιστικές ιστορίες διασωθέντων του Norman Atlantic: Μας έσωσε ο σκύλος μας

Αυτή την Πρωτοχρονιά θα τη θυμούνται για πάντα

Συγκλονιστικές ιστορίες διασωθέντων του Norman Atlantic: Μας έσωσε ο σκύλος μας

​Αυτή την Πρωτοχρονιά θα τη θυμούνται για πάντα οι διασωθέντες του Νόρμαν Ατλάντικ που τους περισυνέλλεξε το πλοίο Άμπι Ζανέτ. Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος πάτησαν ελληνικό έδαφος αφού προηγουμένως όμως είχαν περάσει μια οδύσσεια στη θάλασσα.

«Μας περιφέρανε Ιόνιο - Αδριατική, φτάσαμε στη νότια Ιταλία, πήγαμε Μαλφρεντόνια, δεν ξέρανε που να μας στείλουν. Δεν ενημερώνανε κανέναν σε όλη τη διάρκεια εδώ τους Έλληνες και όταν πήγαμε εκεί ήθελαν να μας κάνουν και ανάκριση. Εμείς θέλαμε ν�� σηκωθούμε να φύγουμε.» καταγγέλλει η Βασιλική Κωτσοδήμα.

«Ήμασταν 72 ώρες στο Άμπι Ζανέτ. Η σκάλα που μας έστειλε το καράβι για να ανεβούμε πάνω πήγαινε πέρα δώθε. Οι άνθρωποι αυτοί στην προσπάθειά τους να πιάσουν τη σκάλα για να ανέβουν χάθηκαν στη θάλασσα. Μετά από αυτό το δικό μας πλοιάριο χτυπούσε στο μεγάλο πλοίο, έσπασε η βάρκα στη μέση, μπήκαμε κάτω από την προπέλα κι αν δεν ήταν ένα κύμα να μας βγάλει εντελώς έξω θα είχαμε χαθεί όλοι» σημειώνει η Αθηνά Παππά.

Τέσσερις μέρες μετά την πρωτοφανή ναυτική τραγωδία έφθασαν εδώ στο Ελευθ. Βενιζέλος 23 ακόμα διασωθέντες από το Νόρμαν Ατλάντικ. Ήταν και οι πρώτοι που κατάφεραν να διαφύγουν από το φλεγόμενο πλοίο μπαίνοντας σε μία σωστική λέμβο.

«Ο ένας βοηθώντας τον άλλο σπάσαμε κάτι κλειδαριές, βγάλαμε τα σωσίβια, βάλαμε σε κάτι πιτσιρίκια, πετάξαμε μαζί με ένα συνάδελφο από την ΑΝΕΚ που αυτός αξίζει πολλά ευχαριστώ με 2 Ιταλούς μια βάρκα κάτω. Η μοναδική βάρκα που κατέβηκε. Μπήκαμε 64 και βγήκαμε 60. Οι άλλοι τέσσερις χαθήκανε. Ο παπάς πνίγηκε, η κοπέλα πνίγηκε και οι άλλοι 2 τους χτύπησε η βάρκα και τους πήρε κάτω. Μπροστά στα μάτια μας και να μας φεύγουν σαν τα χέλια. Μας πήραν κάποιοι Φιλιππινέζοι, μας έβαλαν στις καμπίνες, μας τάιζαν, μας πότισαν, στο τέλος ήθελαν να μας δώσουν και χαρτζιλίκι και έκλαιγαν αυτοί και κλαίγαμε κι εμείς.» υπογραμμίζει ο Χρήστος Αγγελόπουλος.

Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας πάλι έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης επτά από τους διασωθέντες. Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος, έσωσε ένα ζευγάρι.

«Μας ξύπνησε ο σκύλος ουσιαστικά. Γιατί δεν υπήρχε συναγερμός ή να περάσει κάποιος να μας ξυπνήσει. Ο σκύλος αφενός μεν μας ξύπνησε αφετέρου τραυματίστηκε γιατί πάτησε στις λαμαρίνες που καίγανε και έπαθε εγκαύματα κάτω από τα πόδια.» δήλωσε ένας διασωθείς.

«Ήθελα μέχρι τέλους να κρατηθώ κάπου σε μια λαμαρίνα αλλά να μην πέσω μέσα σ' αυτή τη θάλασσα. Δεν σκέφτεσαι τίποτα. Εκεί πέρα είσαι σε σιωπή. Δεν σκέφτηκα ούτε πράγματα, ούτε άτομα. Ήμουν στη σιωπή μου και ήλπιζα ο χρόνος να περάσει και να είμαι ζωντανή.» δήλωσε μια διασωθείσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν 2 πτώματα του Norman Atlantic

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top