Oργή από τους Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic

Στιγμές συγκίνησης στο Ελ. Βενιζέλος

Oργή από τους Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic

​Ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι έφτασαν το βράδυ της Τρίτης με το πλοίο Σαν Τζόρτζιο στο Πρίντεζι μερικοί ακόμη από τους διασωθέντες του Norman Atlantic.

«Ήμασταν μόνοι μας αβοήθητοι, το πλήρωμα τα είχε παρατήσει όλα. Είχαν σβήσει τις μηχανές στο καράβι.» καταγγέλλει ο διασωθείς Κώστας Μπλέτσας.

«Κανένας δεν ειδοποίησε. Μια φωνή ακούσαμε μόνο από μια κοπέλα που έλεγε "φωτιά, φωτιά"» τόνισε ο Στέλιος Αντιόπουλος.

Ο διασωθείς Λευτέρης Αραμπατζής παρέμεινε ψύχραιμος και τράβηξε με το κινητό του ό,τι συνέβαινε πάνω στο πλοίο τις πρώτες ώρες της φωτιάς.

«Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση. Ευχαριστούμε τον Θεό που σωθήκαμε.» είπε ο διασωθείς Δημήτρης Κοντογιάννης.

Άγνωστοι άνθρωποι οι περισσότεροι μεταξύ τους, έπαιρναν κουράγιο ο ένας από τον άλλο. Κάποιοι δεν άντεξαν.

«Υπήρχε ταλαιπωρία, δεν υπήρχε οργάνωση από το πλήρωμα του πλοίου, δεν φανήκανε πουθενά, δεν υπήρχε βοήθεια. Όσοι ήταν απελπισμένοι νωρίς το πρωί πέσανε στη θάλασσα και είναι αγνοούμενοι. Οι υπόλοιποι αντέξαμε.» τόνισε ο διασωθείς Βαγγέλης Νταλιάνης.

Εντωμεταξύ, η Οδύσσεια για τους 107 Έλληνες διασωθέντες που ήταν στο πολεμικό πλοίο Σαν Τζιόρτζιο έλαβε τέλος το μεσημέρι όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα και στην ασφάλεια της αγκαλιάς των δικών τους ανθρώπων.

Το κλίμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν για τους περισσότερους ευχάριστο και συγκινητικό. Εκείνη που ξεχώριζε ήταν η κοπέλα που αναζητούσε έναν συγγενή της και προσπαθούσε να μάθει αν τον έχει δει κανείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταλαιπωρία τέλος: Έφτασαν στη χώρα μας οι 106 Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top