Στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ όλη η χώρα: Ποιες περιοχές θα πλήξει ο χιονιάς

Με σφοδρή κακοκαιρία μας αποχαιρετά το 2014

Στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ όλη η χώρα: Ποιες περιοχές θα πλήξει ο χιονιάς

​Στην κατάψυξη βρίσκεται όλη χώρα από την επέλαση του χιονιά και το 2014 μας αποχαιρετά με τσουχτερό κρύο και πολικές θερμοκρασίες.

Σήμερα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από τον χιονιά είναι τα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, οι Σποράδες, η Εύβοια και η Αττικοβοιωτία.

Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ αναμένεται να πέσουν χιόνια και στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Άσπρη μέρα θα δουν και οι υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές, με τις προβλέψεις της ΕΜΥ να κάνουν λόγο για χιόνι που θα ξεπερνά το ένα μέτρο.

Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λαμία, Βόλος, Θήβα, Λιβαδειά, Καρπενήσι, Άμφισσα, Πολύγυρος, θα δουν τον υδράργυρο να πέφτει υπό του μηδενός. Συγκεκριμένα στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 0 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 0 – 6 βαθμούς, ενώ καλύτερα θα είναι τα πράγματα στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με το θερμόμετρο να δείχνει από 10 – 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, σήμερα, Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ προβλέπεται να το… στρώσει από το Μαρούσι και πάνω.

Χιονοπόλεμο θα μπορέσουν να παίξουν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς οι κάτοικοι στις βορειότερες περιοχές της Αττικής, ενώ πυκνή χιονόπτωση θα πέσει στα Βίλια, στην Κάζα, στην Οινόη και στις Ερυθρές.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί σε όλη την Ελλάδα, φτάνοντας ακόμα και τα 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές χιονοπτώσεις, βοριάδες 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -2 εως 0 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top