Αναστέλλεται η αποχή διαρκείας των δικηγόρων

Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων αποφάσισε να σταματήσει τις κινητοποιήσεις ενόψει των εκλογών

​Την αναστολή της αποχής διαρκείας των Δικηγόρων αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε εκτάκτως, μετά την διάλυση της Βουλής και τη προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας
αποφάσισε ομόφωνα:

• Αναστολή από αύριο, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, της αποχής διαρκείας των Δικηγόρων για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

• Συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, στους οποίους θα τεθούν όλα τα κρίσιμα προβλήματα του Δικηγορικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, λύση στα προβλήματα που είχαν προκύψει ως προς το χρόνο έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων δίνει με εγκύκλιο της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με την επίμαχη εγκύκλιο τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών, που καταβλήθηκαν από τους δικηγόρους κατά το χρονικό διάστημα από 1.4.2014 έως 30.6.2014 και αφορούν στη χρήση 2013, μπορούν να εκπέσουν από τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης αυτής (δηλαδή της χρήσης 2013).

Επίσης, τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων, ��α οποία αφορούν στο φορολογικό έτος 2014 και τα οποία καταβάλλονται από1.1.2015 και μέχρι τη νόμιμη προθεσμία μπορούν να εκπέσουν από τα ακαθάριστα έσοδα του φορολογικού έτους αυτού (δηλαδή του ��ορολογικού έτους 2014).

Για το μέλλον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα ισχύουν τα εξής:
«α. Όσον αφορά στα «αποϋλοποιημένα» ένσημα, που καταβάλλονται διά της έκδοσης του οικείου γραμματίου προκαταβολής, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων, αυτά εκπίπτουν στον χρόνο πραγματικής καταβολής τους, δηλαδή στον χρόνο, κατά τον οποίο εκδόθηκε το ως άνω γραμμάτιο.
β. Όσον αφορά στα «κινητά» ένσημα, τα οποία έχουν αγορασθεί και χρησιμοποιηθεί εντός του φορολογικού έτους και τα οποία επικολλώνται στο οικείο ασφαλιστικό βιβλιάριο, αυτά αποτελούν δαπάνη του ιδίου φορολογικού έτους με ημερομηνία 31/12.
γ. Τέλος, η χρηματική διαφορά, που προκύπτει μεταξύ του ύψους των αγορασθέντων ενσήμων («αποϋλοποιημένων»-«κινητών») και του συνολικού ύψους της ασφαλιστικής υποχρέωσης, όπως αυτή προσδιορίζεται κατ’ έτος από τον οικείο ασφαλιστικό φορέα, εκπίπτει στον χρόνο πραγματικής καταβολής της, δηλαδή στον χρόνο, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η σχετική κατάθεση στο λογαρ��ασμό του ασφαλιστικού φορέα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top