Κατεπείγουσα έρευνα για την τραγωδία του NORMAN ATLANTIC διέταξε η Κουτζαμάνη

Εντολή να αναζητηθούν στοιχεία για δύο πιθανά κακουργήματα

Κατεπείγουσα έρευνα για την τραγωδία του NORMAN ATLANTIC διέταξε η Κουτζαμάνη

Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στο οχηματαγωγό πλοίο NORMAN ATLANTIC διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί δύο κακουργήματα και συγκεκριμένα αυτό της διατάραξης υδάτινης συγκοινωνίας από την οποία προήλθε ο θάνατος ή ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, αλλά και αυτό του εμπρησμού.

Την έρευνα θα διενεργήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, μετά από σχετική παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πειραιά.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα, η Ιταλική δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια στον πλοίαρχο του Norman Atlantic Aρτζίλιο Τζιακομάτζι και τον ιδιοκτήτη του πλοίου Κάρλο Βισεντίνι.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το «θρίλερ» με το πλοίο «Norman Atlantic», με τις αρμόδιες αρχές να προσπαθούν να διασταυρώσουν τον αριθμό και την ταυτότητα, όχι μόνο των αγνοουμένων, αλλά και των διασωθέντων.

Το μεσημέρι της Τρίτης ταυτοποποιήθηκε από τις ελληνικές και τις ιταλικές Aρχές η σορός ενός εκ των δέκα νεκρών του πλοίου «Norman Atlantic». Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, γεννηθέντα στις 21/02/1957, στη Μελίκη Ημαθίας.

Το πλοίο βρίσκεται στη βραχονησίδα Σάσωνα κοντά στον Αυλώνα, όπου θα αξιολογηθεί το αξιόπλοο, και από εκεί και έπειτα θα αποφασιστεί αν θα ρυμουλκηθεί στις ιταλικές ή τις αλβανικές ακτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top