Κραυγή απόγνωσης από Έλληνα του Norman Atlantic: Μας παράτησαν στην θάλασσα. Βοηθήστε μας

Παρατημένοι σε Ιταλικό πλοίο 40 διασωθέντες της τραγωδίας-Απίστευτες καταγγελίες

Κραυγή απόγνωσης από Έλληνα του Norman Atlantic: Μας παράτησαν στην θάλασσα. Βοηθήστε μας

Ένα θρίλερ δίχως τέλος "παίζεται" τα τελευταία 24ωρα στις παγωμένες θάλασσες της Αδριατικής…

Εκτός από τα τεράστια κενά γύρω από τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων, τον τραγικό απολογισμό των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic και το μεγάλο σοκ που έχουν υποστεί εκατοντάδες οικογένειες, το μαρτύριο για δεκάδες επιβάτες μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες συνεχίζεται, καθώς παραμένουν για τρίτο 24ωρο πάνω στην θάλασσα, έρμαια των ιταλικών αρχών.

Ένας από αυτούς, ο κύριος Αντρέας Οικονόμου, μπορεί να γλίτωσε από το φλεγόμενο πλοίο, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται «φυλακισμένος» στα νερά της Αδριατικής, χωρίς να μπορεί να επιστρέψει στην οικογένεια του.

Αγανακτισμένος,κουρασμένος και ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος ο κ.Οικονόμου, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή του STAR, Live U.

«Είμαστε ακόμη στην θάλασσα. Ζούμε την απόλυτη παράνοια» είπε ο κ.Οικονόμου.

«Κάτι πρέπει να γίνει, έχουμε πέντε μικρά παιδιά που είναι σε σοκ. Από τα 40 άτομα, οι 21 είμαστε Έλληνες. Μας περισυνέλεξαν την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι. Είμαστε στο Άμπι Τζανέτ, ένα εμπορικό πλοίο με Ιταλική σημαία, με πλήρωμα από τις Φιλιππίνες. Αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι μας έσωσαν, αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν ξέραμε τι θα κάναμε. Μας τάισαν, μας έδωσαν τα ρούχα τους, μας χαμογελούν, μέχρι και χρήματα ήθελαν να μας δώσουν» είπε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος κατήγγειλε ωστόσο αδυναμία από την πλευρά του πληρώματος του Norman Atlantic

«Είμαστε τρίτη μέρα μέσα στην θάλασσα… Ακόμη και ο Φιλιππινέζος πλοίαρχος τα έχει χάσει, τραβάει τα μαλλιά του με την ανοργανωσιά τους και το μπάχαλο που γίνεται. Μας έστειλαν σε μέρος με χιονοθύελλα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται» πρόσθεσε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος έκανε έκκληση για βοήθεια

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο κ.Οικονόμου, ο καπετάνιος του Άμπι Τζανέτ, πήρε εντολή να οδηγήσει το πλοίο στην Κροατία. Ωστόσο αυτό δε συνέβη, αφού προέβαλε αντιδράσεις, καθώς πολλοί από τους διασωθέντες δεν έχουν χαρτιά.

Την ίδια ώρα, ένα άλλο πλοίο με 700 επιβάτες εξέπεμψε σήμα κινδύνου, λόγω της έντονης κακοκαιρίας δυτικά της Κέρκυρας, όπως ενημέρωσαν οι ιταλικές αρχές τις ελληνικές και βρίσκεται στα διεθνή χωρικά ύδατα, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top