Πολυετείς ποινές σε 14 άτομα για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Δείτε αναλυτικά

​Μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περισσότερο από δυο χρόνια το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε σε 14 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς τις ποινές που τους επιβλήθηκαν. Πρόκειται για ποινές από 5 χρόνια φυλάκισης έως 25 χρόνια κάθειρξης. Συγκεκριμένα οι ποινές έχουν ως εξής:

Χρήστος Τσάκαλος: 24 χρόνια κάθειρξης και δυο μήνες, 1.500 ευρώ
Γεράσιμος Τσάκαλος: 21 χρόνια κάθειρξης και εννέα μήνες, 1.200 ευρώ
Μιχάλης Νικολόπουλος: 20 χρόνια κάθειρξης
Γιώργος Νικολόπουλος: 24 χρόνια κάθειρξης και δυο μήνες, 1.200 ευρώ
Δαμιανός Μπολάνο: 24 χρόνια κάθειρξης και δυο μήνες, 1.200 ευρώ
Παναγιώτης Αργυρού: 19 χρόνια κάθειρξης και εννέα μήνες, 1.300 ευρώ
Γιώργος Πολύδωρος: 25 χρόνια κάθειρξης, 1.200 ευρώ
Όλγα Οικονομίδου: 25 χρόνια κάθειρξης, 1.200 ευρώ
Θεόφιλος Μαυρόπουλος: 25 χρόνια κάθειρξης, 1.200 ευρώ
Κωνσταντίνος Σακκάς: 16 χρόνια κάθειρξης (είναι φυγόδικος, έχοντας παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, και καταζητείται)
Αλέξανδρος Μητρούσιας: 14 χρόνια κάθειρξης
Γιώργος Καραγιαννίδης: 14 χρόνια κάθειρξης
Ιωάννης Μιχαηλίδης: 5 χρόνια φυλάκισης
Δημήτρης Πολίτης: 6 χρόνια φυλάκισης

Σε προηγούμενη συνεδρίαση το δικαστήριο είχε ανακοινώσει ότι έκρινε αθώους για την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση τους Στέλλα Αντωνίου και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Η Στέλλα Αντωνίου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, ενώ ένοχος κρίθηκε και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ��ε ποινή 6 μηνών με τριετή αναστολή, για το πλημμέλημα της απλής οπλοκατοχής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την Τρίτη κατά σειρά δίκη που αφορά την Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς κατά τη διάρκεια της οποίας συνεκδικάστηκαν διάφορες δικογραφίες όπως βομβοδέματα σε πρεσβείες, στη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και αλλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top