Τέσσερις επιχειρήσεις για την υποδοχή των επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic»

Σε εγρήγορση βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας

Τέσσερις επιχειρήσεις για την υποδοχή των επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic»

Σε εγρήγορση βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για το συντονισμό τεσσάρων παράλληλων επιχειρήσεων για την υποδοχή των επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic».

Οι ειδικά εκπαιδευμένες Υγειονομικές Ομάδες, βρίσκονται στα σημεία υποδοχής των διασωθέντων στην Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα , Πάτρα και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα:

* στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έχει αναπτυχθεί Υγειονομική Ομάδα Ιατρών και Νοσηλευτών για τους επιβάτες που αναμένεται να καταφθάσουν με C130 από την Ιταλία. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για άφιξη του C130 στις 30/12/2014, σήμερα.

* Στην Κέρκυρα νωρίτερα προσγειώθηκε αεροπλάνο που μετέφερε 7 επιβάτες, εκ των οποίων οι 3 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα καθώς επίσης και με εγκαύματα. Το Γ.Ν. Κέρκυρας βρίσκεται σε ετοιμότητα ενώ παράλληλα στο νησί βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η Υγειονομική Ομάδα Ιατρών και Νοσηλευτών του Τομέα Υγείας, με το Διοικητή του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνο Ευσταθίου να συντονίζει την ιατρική κάλυψη.

* Στην Ηγουμενίτσα το Γ.Ν. - Κ.Υ. Φιλιάτων βρίσκεται σε ετοιμότητα για την υποδοχή 40 διασωθέντων οι οποίοι αναμένεται να καταφθάσουν σήμερα το απόγευμα μεταξύ 19:00 με 20:00 περίπου με το πλοίο Europa, ενώ παράλληλα έχει αναπτυχθεί και Υγειονομική Ομάδα. Παράλληλα το Γ.Ν. Ιωαννίνων έχει τεθεί σε ετοιμότητα.

Ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Π.Ευσταθίου έχει ήδη μεταβεί από την Κέρκυρα αυτή την ώρα για να συντονίσει την Επιχείριση.

* Το πλοίο Europa θα μεταφέρει στη συνέχεια 10 διασωθέντες στην Πάτρα. Το Π.Γ.Ν. του Ρίο βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα για την υποδοχή τους. Η Υγειονομική Ομάδα βρίσκεται ήδη στο λιμάνι και αναμένει την άφιξή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top