Συγκλονιστική μαρτυρία διασωθέντα: «Είδα δύο ανθρώπους να πνίγονται μπροστά στα μάτια μου»

«Δύο Έλληνες οδηγούς με τους οποίους πήγα στο γκαράζ δεν τους ξαναείδα.»

Συγκλονιστική μαρτυρία διασωθέντα: «Είδα δύο ανθρώπους να πνίγονται μπροστά στα μάτια μου»

​«Όταν ξέσπασε η φωτιά εγώ ήμουν στην καμπίνα μου. Ξαφνικά άκουσα έναν κρότο και είδα καπνούς. Ντυθήκαμε γρήγορα και βγήκαμε έξω. Επικρατούσε πανικός ενώ το ιταλικό πλήρωμα ήταν τελείως ανοργάνωτο. Οι Ιταλοί έβαζαν δύο-τρία άτομα σε βάρκα που παίρνει 90 και έφευγαν ενώ οι υπόλοιποι έμεναν στο καράβι» σημειώνει ο κ. Χατζηπετρής, Έλληνας οδηγός φορτηγ��ύ, ο οποίος διασώθηκε από το πλοίο Norman Atlantic.

«Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στον καπετάν Παύλο, τον καπετάνιο της ΑΝΕΚ, με τον οποίο βοηθήσαμε τους πάντες, τους δώσαμε σωσίβια ενώ το ιταλικό πλήρωμα κοιμόταν. Οι Ιταλοί προλάβαιναν να σβήσουν τη φωτιά αλλά δεν ήταν πουθενά, ήταν εξαφανισμένοι. Βγήκαν μετά από μία ώρα με κάτι φακούς στα χέρια και φώναζαν “Προσοχή, φωτιά φωτιά!" Συγχαρητήρια θα ήθελα να πω και στους Έλληνες κομάντος στα ελικόπτερα που έπαιρναν τα άτομα επτά-επτά ενώ οι Ιταλοί έπαιρναν ένα ή δύο άτομα και έφευγαν.» προσθέτει ο ίδιος στη συνέχεια.

Ο κ. Χατζηπετρής εξομολογείται επίσης πως είδε δύο ανθρώπους να πνίγονται. «Είδα μπροστά στα μάτια μου δύο άτομα να πνίγονται.Το κοσκαρτ το ιταλικό έσωσε μια γυναίκα με το παιδάκι της και άφησε ένα άντρα που ήταν ήδη πνιγμένος. Και ένας άλλος άντρας πήδηξε από την ανεμόσκαλα για να τον πάρει το τανκ και πνίγηκε. Γενικά είδα κι άλλους να πηδούν για να σωθούν. Τα μποφόρ ήταν 10 και τα κύματα είχαν ύψος 5 με έξι μέτρα. Επικρατούσε πανικός.»

Τέλος τονίζει: «Δύο Έλληνες οδηγούς με τους οποίους πήγα στο γκαράζ δεν τους ξαναείδα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης του Norman Atlantic: Πέντε οι νεκροί

Συγκλονίζει η Ελληνίδα σοπράνο:«Συνεπιβάτες μας πλάκωσαν στο ξύλο για να σωθούν εκείνοι»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top