Στην Ιταλία με υποθερμία οι πρώτοι διασωθέντες - σώα τρία παιδάκια!

Αγωνία για την επιχείρηση στο «Norman Atlantic»

Στην Ιταλία με υποθερμία οι πρώτοι διασωθέντες - σώα τρία παιδάκια!

​Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο κόσμος την επιχείρηση για την διάσωση των επιβατών του «Norman Atlantic» που τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ έπλεε ανοικτά της Κέρκυρας, με 478 επιβαίνοντες: οι πρώτοι διασωθέντες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, μεταφέρθηκαν στην Ιταλία με συμπτώματα υποθερμίας. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, συγγενείς έφτασαν στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η μεταφορά των επιβατών γίνεται από αέρος και ανά δύο άτομα, από το φλεγόμενο πλοίο στο παραπλέον «Cruise Europa». Στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ «μάχη» δίνεται και με τον χρόνο, προκειμένου η επιχείρηση να ολοκληρωθεί πριν πέσει το φως του ήλιου, αλλά και με τον πυκνό καπνό. Ήδη, έχουν μεταφερθεί περίπου 111 επιβάτες και πάνω από 260 παραμένουν στο ψηλότερο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτοι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα. Τα τρία παιδάκια, μαζί με τις μητέρες τους, διακομίσθηκαν στη συνέχεια σε νοσοκομεία του Λέτσε.

Οι διασωθέντες, που έμειναν για ώρες εκτεθειμένοι στις χαμηλές θερμοκρασίες, την βροχή και τον δυνατό άνεμο, παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας, ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους.

«Προς το παρόν, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Έχει εκτιμηθεί η κατάσταση όλων των τραυματιών που έχουν φτάσει στην ακτή με ελικόπτερα και παράσχονται οι πρώτες βοήθειες στα παιδιά που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Μαουρίτζιο Σκάρντια.

Την ίδια ώρα, στο ελληνικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας συγκεντρώθηκαν συγγενείς επιβατών, οι οποίοι ζουν ώρες αγωνίας και αποζητούν περισσότερες πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.

«Ο σύζυγός μου είναι μάγειρας στο πλοίο. Δεν έχουμε μιλήσει από τις 11:30 το πρωί. Είναι ανυπόφορη η κατάσταση μου είπε, δεν μπορούσε να ανασάνει και κρύωνε. Η τελευταία του κουβέντα ήταν “να μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί θα καούμε σαν τα ποντίκια. Σ’ αγαπώ πολύ”», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια μία γυναίκα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top