ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ για τον καιρό - στα λευκά περιοχές της βόρειας Ελλάδας!

Έρχονται κρύο, χιόνια και βροχές

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ για τον καιρό - στα λευκά περιοχές της βόρειας Ελλάδας!

​Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την ώρα που η Φλώρινα αλλά και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπως η Έδεσσα, έχουν ντυθεί στα λευκά και οι προβλέψεις λένε πως η βαρυχειμωνιά θα ενταθεί τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το απόγευμα, ενώ η κακοκαιρία θα επιστρέψει ξανά την Κυριακή.

1.jpg

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Παράλληλα, θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη, που θα φτάσουν τοπικά τα 8 και 9 μποφόρ!

Την Δευτέρα, τα ισχυρά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2.jpg

Από το βράδυ της Παρασκευής, κάτοικοι και επισκέπτες της Φλώρινας είδαν νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμα και στο κέντρο της πόλης, εντείνοντας ακόμα περισσότερο το χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών. Ήδη, στις στέγες και τους δρόμους το έχει «στρώσει», ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τα πρώτα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

4.jpg

5.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top