Βαρυχειμωνιά: το «έστρωσε» στη Φλώρινα, πότε αναμένονται χιόνια στην Αττική

Αλλάζει άρδην ο καιρός - κορύφωση της κακοκαιρίας την Πρωτοχρονιά

Βαρυχειμωνιά: το «έστρωσε» στη Φλώρινα, πότε αναμένονται χιόνια στην Αττική

Από τα βορειοδυτικά της χώρας άρχισε η κακοκαιρία: βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού! Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το 2014 θα μας αποχαιρετήσει με βαρυχειμωνιά.

Ήδη, στη Φλώρινα το «έστρωσε», χιόνια πέφτουν στο Μέτσοβο και σε περιοχές της βόρει��ς Ελλάδας με μεγάλο υψόμετρο, ενώ βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες εκδηλώνονται στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 9 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη, από 4 έως 13 στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο και από 11 έως 16 σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 14 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 7.

Αύριο, Κυριακή, η κακοκαιρία θα κάνει ένα… διάλλειμα, για να επιστρέψει δριμύτερη και ακόμα πιο βαριά την Δευτέρα, οπότε και αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια προς τα νότια.

Κατά τους μετεωρολόγους, οι τελευταίες μέρες του 2014 θα έχουν ισχυρό παγετό, πτώση της θερμοκρασίας έως και 17 βαθμούς, χιόνια στα βόρεια και τα κεντρικά της χώρας, αλλά και βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Μάλιστα, χαμηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και στην Αττική, ενώ δεν αποκλείεται να «ασπρίσουν» η Πάρνηθα και η Πεντέλη!

Δείτε στα βίντεο τα πρώτα χιόνια στη Φλώρινα και το δελτίο καιρού του Star για σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top