Συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες στα γεύματα ανθρωπιάς του δήμου Αθηναίων

Πάνω από 800 συνάνθρωποι μας βρήκαν «ζεστασιά» και ένα πιάτο φαϊ

Συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες στα γεύματα ανθρωπιάς του δήμου Αθηναίων
Από νωρίς το μεσημέρι βρέθηκαν στο καθιερωμένο εορταστικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι για απόρους και αστέγους, που «έστρωσε» ο δήμος Αθηναίων στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι χωρίς οικογένεια και άλλοι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.

Στο χριστουγεννιάτικο γεύμα συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, που έφαγαν την παραδοσιακή γαλοπούλα συνοδεία σαλάτας, αναψυκτικών και γλυκών. Επίσης, σακούλες με τρόφιμα δόθηκαν σε άλλα 100 άτομα που δεν μπόρεσαν να βρουν θέση στο γεύμα.

Οι ιστορίες συνανθρώπων μας που έμειναν άνεργοι και άστεγοι μέσα στην κρίση και έκαναν Χριστούγεννα στο συσσίτιο του δήμου Αθηναίων, αναζητώντας λίγη ζεστασιά, πραγματικά συγκλονίζουν.

Ένας εξ αυτών ο κ. Παντελής, ο οποίος έχασε σπίτι και δουλειά πριν δυόμιση χρόνια, αλλά σήμερα έβαλε τα γιορτινά του, αντιμετωπίζοντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της ζωής.

«Στην ηλικία που είμαι εγώ είναι πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά. Είμαι 67 ετών και εργαζόμουν ως σεφ. Ποιος θα με πάρει; Οι σχολές βγάζουν αβέρτα» λέει στην κάμερα του STAR.

«Όταν υπάρχει μια κρίση κι εσύ δεν έχεις τα απαιτούμενα, τι θα κάνεις, θα ντραπείς; Με ενδιαφέρει εμένα τι θα πουν οι άλλοι; Δόξα τω Θεώ είχα ζήσει καλά σε όλη μου τη ζωή. Και τι έγινε; Θα πρέπει να κάνω τον κακομοίρη;» προσθέτει.

Ο αριθμός των αστέγων που συμμετέχει στο εορταστικό τραπέζι του δήμου Αθηναίων αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Όπως μας λένε οι υπεύθυνοι του δήμου, τα Χριστούγεννα του 2012 μοιράστηκαν σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη 350 μερίδες φαγητού και μέσα σε δύο χρόνια ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε... Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top