Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο Χαλάνδρι

Από αναρχικούς, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό

​Η ομάδα «Αναρχική Κοινοπραξία Επίθεσης» ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε τράπεζα του Χαλανδρίου, στις αρχές του μήνα.

Σε προκήρυξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, επισημαίνει ότι επρόκειτο για μια ενέργεια που σχετιζόταν με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού. «Ήταν μια αντάρτικη ενέργεια σε αλληλεγγύη με τον αγώνα του αναρχικού αιχμαλώτου Νίκου Ρωμανού», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ οι δράστες τονίζουν πως η βόμβα δεν εξερράγη καθώς υπήρχε κάποιο κατασκευαστικό λάθος.

Οι υπογράφοντες την προκήρυξη σημειώνουν πως στόχος τους είναι η δημιουργία ενός επαναστατικού κινήματος με «αναρχικά χαρακτηριστικά» που θα στηρίζει και θα οργανώνει ένοπλες οργανώσεις και «ευρύτερες επιθετικές πρωτοβουλίες», με στόχους την «ολική ρήξη με το κυρίαρχο καθεστώς» και την «κατάργηση κράτους και κεφαλαίου».

Θυμίζουμε πως ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, σε τράπεζα επί της οδού Παπανικολή και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top