Σέρρες: Ποινές φυλάκισης σε 7 άτομα για απάτη με καλλιέργειες ντομάτας

Τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζημιώθηκαν κατά 900.000 ευρώ

​Ποινές φυλάκισης, που κυμαίνονται από τρία έως έξι χρόνια, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος επτά ατόμων που κρίθηκαν ένοχα για απάτη με εικονικές καλλιέργειες ντομάτας στις Σέρρες, κατά τα έτη 2000 και 2002.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, από την απάτη με τις επιδοτήσεις, τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζημιώθηκαν κατά 900.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι πρόεδροι Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) του νομού Σερρών, ντοματοβιομήχανοι και στελέχη της διεύθυνσης Γεωργίας της τότε νομαρχίας Σερρών.

Το δικαστήριο αποφάσισε κατά περίπτωση, την τριετή αναστολή και την εξαγορά των ποινών (προς 5 ευρώ την ημέρα), ενώ όλοι οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ασκήθηκε έφεση με ανασταλτική ισχύ.

Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν 34 άτομα, μεταξύ αυτών παραγωγοί, γεωπόνοι, υπάλληλοι των επίμαχων ΕΑΣ και ντοματοβιομηχανιών κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top