ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: 8 Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα

Διχασμένοι καταναλωτές και επιχειρηματίες

​Μία ακόμη Κυριακή το χρόνο θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα αφού και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, που φέτος πέφτει στις 28 Δεκεμβρίου, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, μετά από τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι Κυριακές που θα λειτουργούν τα καταστήματα προστέθηκε μια ακόμη κι έτσι οι επτά Κυριακές το χρόνο γίνονται οκτώ. Πάντως, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρηματίες είναι διχασμένοι.

«Πιστεύω ότι είναι δικαίωμα των καταστηματαρχών να έχουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά. Από 'κει και πέρα ο κόσμος άμα θέλει ψωνίζει άμα δεν θέλει δεν ψωνίζει», είπε ένας καταναλωτής στην κάμερα του Star.

Ωστόσο, κάποιος άλλος υποστήριξε πως: «Καλό είναι και οι εργαζόμενοι να ξεκουράζονται. Γιατί έχουν οικογένειες, έχουν παιδιά.»

«Έχω παρατηρήσει κι εγώ σαν επιχειρηματίας ότι τις Κυριακές που είναι ανοιχτά τα καταστήματα υπάρχει μια δυναμική η οποία μπορεί να μας βοηθήσει σε βάθος χρόνου να καλύψουμε κάποιες από τις υποχρεώσεις μας. Αν δεν έχει δουλειά νομίζω ότι δεν θα μπορέσει να κρατηθεί αυτό το μέτρο. Δηλαδή μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείνουν γιατί δεν αντέχουν να είναι 12 ώρες από το πρωί ως το βράδυ κάθε βδομάδα και να είναι ανοιχτά και την Κυριακή», ανέφερε στο Star, ένας επιχειρηματίας.

Πάντως, η ΕΣΕΕ απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή προς την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ζητώντας να αντικατασταθεί η μία από τις δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα με την τελευταία Κυριακή του χρόνου και να παραμείνουν επτά οι Κυριακές που θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top