Eπιτήδειοι άρπαξαν χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους κλείνοντας τους ανύπαρκτα πακέτα διακοπών

Τι είπε θύμα της απάτης

Eπιτήδειοι άρπαξαν χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους κλείνοντας τους ανύπαρκτα πακέτα διακοπών

Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει Χριστούγεννα σε σαλέ στην Ελβετία ή τη Γαλλία και να πληρώσει μόλις 500 ευρώ; Αυτό σκέφτηκαν επιδέξιοι απατεώνες που άρπαξαν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες κλείνοντας τους ηλεκτρονικά, ανύπαρκτα πακέτα διακοπών.

Ένας κύριος που μίλησε στο Star, ετοιμαζόταν να περάσει ονειρεμένα Χριστούγεννα στη Γαλλία και μάλιστα σε σαλέ Χολιγουντιανών προδιαγραφών. Η προσφορά που βρήκε σε έγκυρο site διακοπών ήταν άκρως δελεαστική. Πολυτελέστατο Σαλέ 10 ατόμων στις Γαλλικές Άλπεις για 10 μέρες, κάτω από 500 ευρώ τη μέρα.

«Η επικοινωνία αληθοφανέστατη, με ένα συγκεκριμένο άτομο, μια συγκεκριμένη κοπέλα, η οποία μας είπε που να καταθέσουμε τα λεφτά, μας εξυπηρέτησε μέσω ίντερνετ, μέσω του site, είχαμε δηλαδή κουβέντα επ;i μήνες. Eυτυχώς πριν φύγουμε ας πούμε μας έκοψε να πάρουμε να επιβεβαιώσουμε την κράτηση.»

Όταν φυσικά πήρε τηλέφωνο για να επιβεβαιώσει τις διακοπές του, τόσο η κράτηση όσο και η προκαταβολή που είχε δώσει είχαν κάνει φτερά. Χάκερς είχαν μπει στην ιστοσελίδα και είχαν ανεβάσει ανύπαρκτες προσφορές, αποσπώντας μεγάλα ποσά από εκείνους που τσιμπούσαν στις υποτιθέμενες ευκαιρίες και έκαναν κράτηση.

«Έκτοτε πήγαμε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, μπας και βρούμε άκρη. Δεν βρήκαμε καμία άκρη. Μας είπαν ότι οι συγκεκριμένοι επειδή το έψαξαν είναι πάρα πολύ οργανωμένοι.»

Η απάτη δεν περιελάβανε μόνο κοσμοπολίτικα θέρετρα, αλλά και τετραήμερα διακοπών σε σαλέ-κελεπούρια στην Αράχωβα και το Σέλι για μόλις 350 ή 400 ευρώ. Ενώ την κομπίνα συμπλήρωναν ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών στην Αθήνα με ενοίκιο λιγότερο από 600 ευρώ τον μήνα. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνά την υπόθεση ενώ ειδικά αυτές τις μέρες οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν τις παραπλανητικές αγγελίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top