Το πιο... ιδιαίτερο και εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι στα Γιαννένα

Ακούστε τί λέει ο κατασκευαστής του

Το πιο... ιδιαίτερο και εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι στα Γιαννένα

​Το πιο... ιδιαίτερο και εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει ποτέ στηθεί σε ��λατεία, το έχουν φέτος τα Γιάννενα!

Αποτελεί μια μεταλλική κατασκευή σύγχρονης τέχνης, η οποία ωστόσο, δε θα λέγαμε πως χαίρει της εκτίμησης των πολιτών, οι οποίοι, μάλλον περίμεναν κάτι πιο... παραδοσιακό. Ένα έλατο για παράδειγμα, με λαμπάκια, στολίδια και μια φάτνη από κάτω.

Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr, η εναλλακτική εικαστική πρόταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Luminous – Ioannina Light Festival από τον εικαστικό Γιώργο Κεβρεκίδη.

30c76734f46bbe49eadfa39f21f5fb4a_XL.jpg
Πρόκειται για μία μια μίνιμαλ εικαστική πρόταση ,ένα μεγάλο μεταλλικό τρίγωνο όπως τα τρίγωνα με τα οποία θα ψάλλουν σε λίγες μέρες τα κάλαντα τα παιδιά στις γειτονιές.

Πηγή έμπνευσης για την κατασκευή του σύμφωνα με τον δημιουργό, αποτέλεσε η βασική γεωμετρική μορφολογία ενός τυπικού χριστουγεννιάτικου δέντρου που σχηματίζει ισοσκελές τρίγωνο καθώς και άλλα παραπλήσια τριγωνικά σχήματα που συνδέονται συνειρμικά με τα Χριστούγεννα, όπως τα παραδοσιακά μεταλλικά τρίγωνα για τα κάλαντα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top