ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τους «αιώνιους» φοιτητές με ΔΙΠΛΗ εξεταστική το Φεβρουάριο!

Νέα ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί από τον Α.Λοβέρδο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τους «αιώνιους» φοιτητές με ΔΙΠΛΗ εξεταστική το Φεβρουάριο!

​Τελευταία ευκαιρία δίνεται στους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές να πάρουν το πτυχίο τους.

Ο υπουργός υγείας κ. Αντρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε κατά τη παρουσία του στη Σύνοδο των πρυτάνεων, ότι με νέα ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή, η εξεταστική του Φεβρουαρίου θα είναι διπλή.

Με βάση την ευνοϊκή τροπολογία που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβρη, οι «αιώνιοι» (δηλαδή, όσοι γράφτηκαν σε σχολές πριν από το 2003) που συμμετείχαν σε εξεταστικές των προηγούμενων ετών (2012-2013), δεν έχασαν τη φοιτητική ιδιότητά τους και επιπλέον, με τη νέα ρύθμιση τους δίνεται η δυνατότητα να δώσουν όλα τα μαθήματα που οφείλουν από προηγούμενα εξάμηνα, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Το δικαίωμα αυτό διευρύνεται και δίνεται σε όσους βρίσκονται επί πτυχίω, ακόμα κι αν δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλεπόμενα έτη φοίτησης.

Το δικαίωμα αυτό είχε δοθεί το 2013 και το 2014 με τα άρθρα 34 παρ.17 του ν.4115/2013 και με το άρθρο 6 παρ.9 του ν.4218/2013 αντίστοιχα από τον τέως υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.

Η δυνατότητα όμως αυτή είχε δοθεί μόνο για τις εξεταστικές Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, γι’ αυτό άλλωστε κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στη Βουλή για το αν προτίθεται ο υπουργός Παιδείας να δοθεί η δυνατότητα και για την εξεταστική του Φεβρουαρίου του 2015.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top