Μ��ΝΟ στο STAR: Καρέ-καρέ ο εντοπισμός των μεταναστών από τους λιμενικούς!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Στην ακριτική Σάμο βρέθηκε το STAR και ο δημοσιογράφος Λάμπρος Δεμερτζής, εκεί όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην χώρα μας.

Στο βίντεο θα δείτε καρέ-καρέ την περιπολία που κάνουν στις θαλάσσιες πύλες εισόδου οι άνδρες της Ελληνικής ακτοφυλακής, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που είναι οι θερμικές κάμερες.

«Η τακτική τους είναι βγαίνοντας στη στεριά να σκίσουν την βάρκα ή βλέποντας εμάς σκίζουν την βάρκα. Την συγκεκριμένη ή την έσκισαν ή την παρέσυρε ο καιρός και την έβγαλε έξω στην ακτή. Είναι μια από τις κύριες πύλες εισόδου για τους παράνομους μετανάστες» ανέφερε ο ανθυποπλοίαρχος - Κυβερνήτης Ελλ. Ακτοφυλακής, Αντώνης Καρακόντης.

Το στενό του Αγίου Νικολάου χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία με λιγότερο από 900 μέτρα. Αυτό είναι και το σημείο που επιλέγουν πολλοί διακινητές π��οκειμένου να περάσουν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Η ορατότητα μέσα στο σκάφος είναι περιορισμένη από την ισχυρή καταιγίδα, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους. Μια εικόνα του Προστάτη των θαλασσών βρίσκεται μέσα σε κάθε σκάφος. Η περιοχή αυτή θεωρείται από τις πιο δύσκολες. Πολλά ναυάγια έχουν συμβεί εκεί με θύματα λαθρομετανάστες.

Στη Σάμο, το λιμενικό έχει ένα ακόμη όπλο απέναντι στην αθρόα λαθρομετανάστευση. Τις θερμικές κάμερες, που καταγράφουν με λεπτομέρεια κάθε ύποπτη κίνηση στη θάλασσα.

«Έχει την ιδιότητα με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας αυτού που βλέπει να ξεχωρίζει μια ζεσταμένη μηχανή ένα ανθρώπινο σώμα ή κάτι που επιπλέει πάνω στην θάλασσα» είπε ο Δημητράτζος Βασίλειος, κελευστής χειριστής συστήματος θερμικής κάμερας.

Όπως λένε τα στελέχη της Ακτοφυλακής, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, καθώς το Λιμεναρχείο Σάμου θα έπρεπε να ήταν στελεχωμένο με 97 άτομα, και αυτή την στιγμή υπάρχουν 56 για μια περιοχή που εκτός από την Σάμο έχει την Ικαρία και τους Φούρνους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top